18.230 på Vei og Anlegg

Besøkstallet for Vei og Anlegg nådde ikke helt opp på 2006-nivå, men likevel imponerende 18.230 var innom maskinutstillingen på Hellerudsletta fra onsdag til søndag.

Tom Lillestrøm hos Hako Maskin

Tom Lillestrøm hos Hako Maskin

Publisert Oppdatert

Både i 2003 og i 2006 var rundt 22.000 besøkende på Vei og Anlegg. I år falt besøkstallet godt under 20.000. Det ustabile og vekslende været må ta litt av skylden, men også det kraftige økonomiske omslaget i bransjen, som startet for alvor i fjor høst - og som har slått rett inn på bunnlinja til mange entreprenører.

Besøket var likevel godt over det de verste pessimistene hadde forestilt seg, og maskinutstillingen Vei og Anlegg bekreftet at anleggsbransjen nå ser lysere på fremtiden enn bare for få måneder siden. Særlig lørdag var det folksomt på Hellerudsletta, med 7905 besøkende bare denne dagen. Også åpningsdagen, onsdag, ga høyere besøkstall enn for tre år siden.

- Særlig torsdag lå vi litt under pari, men vi er fornøyd alt tatt i betraktning, sier Paul Eilertsen, direktør i Maskingrossisternes Forening (MGF).

Det var 12. gang MGF arrangerte denne maskinutstillingen, som første gang gikk av stabelen i 1984.

Mange utstillere tungt.no snakket med på messa var godt fornøyd med utstillingen. Og det viktigste av alt: Utstillerne møtte kunder som for første gang på flere måneder ønsket å kjøpe utstyr.

- Jeg synes besøket på utstillingen var bra og hadde ikke forventet mer, jeg, sier Tom Lillestrøm hos Hako Maskin AS til tungt.no.

- Vi har solgt veldig bra med pigghammere i år, og fikk solgt en maskin her på Hellerudsletta, i tillegg til at vi har et salg på gang nå etter messa, avslutter Lillestrøm.

Nå skal MGF ta en pust i bakken og evaluere utstillingen, men MGF-direktør Eilertsen har god tro på at det blir en ny utgave av Vei og Anlegg - i 2012.

- Da vil vi forhåpentligvis kunne tilby litt mer proffe fasiliteter utendørs, en del asfalterte parkeringsplasser og ikke minst en ny innkjøring fra Trondheimsveien - med rundkjøring.