20 år med SMP

Det er i år 20 år siden Sven Martinsen startet med salg av SMPs produkter i Norge. Samtidig feirer fabrikken i Sverige 30 års jubileum, så 2010 ligger an til å bli et år for jubileumsfester.

Sven Martinsen startet med salg av SMPs produkter i Norge

Sven Martinsen startet med salg av SMPs produkter i Norge

Publisert Oppdatert

Fra et hjemmekontor på Krokstadelva, litt utenfor Drammen, har Sven Martinsen forsynt norsk anleggsbransje med hurtigfester, skuffer og tiltrotatorer siden 1990. Fra kontoret og ved utallige kundebesøk har Martinsen etablert god kontakt med markedet. Delelager har Martinsen vegg i vegg med hjemmekontoret og herfra sendes det deler til kunder over hele landet.

- Det meste av slite- og forbruksdeler har jeg liggende på lager. Fra kunden ringer og bestiller, går det stort sett ikke mer enn en dag før delene er på plass hos kunden. 95 % av delene sendes med Posten, sier Martinsen. Han forteller at han begynte i anleggsbransjen på midten av 1970-tallet. Den gang som selger av maskiner hos Larsen og Vallebrokk.

Historien

SMP Parts AB har siden 1980 utviklet og produsert redskaper til minigravere, traktorgravere og hjul-/beltegravere. Selskapet har hovedkontor og fabrikk i Ilsbo, nord for Stockholm. Produktspekteret består blant annet av hurtigfester, skuffer, planeringsskuffer og tiltrotatorer.

SMPs eget patenterte hurtigfeste begynte å selges allerede i 1983 og i 1985 ble Rotatorn og Swingotilt utviklet. I dag teller antall ansatte over 100 medarbeidere, flesteparten ansatt ved fabrikken, men selskapet har også ansatte ved en avdeling i Tyskland og selvfølgelig Martinsen her i Norge. I tillegg til egne avdelinger utenfor Sverige, har SMP Parts knyttet til seg ulike selvstendige forhandlere i Finland, Danmark, England, Spania og Benelux-landene (Belgia, Luxemburg og Nederland). All utvikling og produksjon foregår ved fabrikken i Ilsbo. For å møte markedets krav til kvalitet, funksjon og finish har selskapet opp gjennom årene stadig modernisert produksjonen.