21000 byggearbeidere streiker

På landsbasis streiker 21000 byggearbeidere fra 697 bedrifter. Natt til tirsdag klarte altså ikke Fellesforbundet og Byggenæringens Landsforening å komme til enighet. Partene var fire og en halv time på overtid da forhandlingene brøt sammen. Streiken har pågått siden klokken 06.00 og ennå vet ikke alle at det er streik.

bygg anlegg

bygg anlegg

Publisert Oppdatert

- Alle de store entreprenørene er tatt ut i streik, sier kommunikasjonssjef Veslemøy Nestvold i Byggenæringens Landsforening (BNL) til NTB.

Dette omfatter også bl.a. Skanska, NCC og Veidekke.

Direktøren i forbundet, Audun Lågøyr, sier at for stor avstand mellom partene i lønnsspørsmålet til slutt førte til brudd.

- Vi har strukket oss langt og tilbød en økonomisk ramme på nivå med frontfagene, men dette var ikke nok for Fellesforbundet, sier Lågøyr. Heving av minstelønna har vært det store problemet siden Fellesforbundet overleverte sine krav til BNL.

- Det var ikke grunnlag for å komme fram til enighet. Totaliteten var for dårlig, sier 1. nestleder i Fellesforbundet, Anders Skattkjær, som har vært forhandlingsleder.

Meklingsmann Merete Smith fant dermed ikke grunnlag for å legge fram noen skisse til løsning og streiken i byggfagene var dermed et faktum.

Konflikten vil ramme en rekke større byggeprosjekter rundt om i hele landet.