23948sdkhjf

Prosjekt AME:: 3D-printet

Verdens første 3D-printede gravemaskin nærmer seg operativ virkelighet.

De siste tre årene har et konglomerat av organisasjoner, industriaktører, myndigheter og akademia i USA samarbeidet om å lage den første operative 3D-printede gravemaskinen.

Printer metall

Nylig har prosjektet tatt et stort skritt fremover med printingen av en prototype som har tatt i bruk storskala additiv produksjonsteknikk og utforsker gjennomførbarheten av å printe med metallegeringer.

Prosjektet kalles Project AME (Additive Manufactured Excavator) og det brukes forskjellige maskiner ved Oak Ridge National Laboratory Manufacturing Demonstration Facility (MDF). Tre komponenter skal lages her, hytta, bommen og varmeutveksleren. Gravemaskinens bom vil bli fabrikkert ved å bruke en nylig utviklet fri form additiv produksjonsteknikk for å printe storskala metallkomponenter.

Å 3D-printe en gravemaskin ser ut til å ha vært en lærerik prosess for både erfarne forskere og neste generasjons ingeniører.

Så hytta ta form

Ingeniørstudenter ved University of Illinois på Urbana-Champaign vant en design konkurranse og var på plass ved MDF for å se deres hyttedesign ta form på en av 3D-prinerne som bruker carbonfiber-forsterket acrylnitril butadien styrene, eller ABS, plastikk.

Reaksjonen deres skal ha vært av ren glede av så hytta ta form.

Stort samarbeidsprosjekt

Prosjektet er et samarbeid mellom det amerikanske tilsvaret til MGF her til lands. Association of Equipment Manufacturers (AEM), National Fluid Power Association (NFPA), Center for Compact and Efficient Fluid Power (CCEFP), Oak Ridge National Laboratory (ORNL), og National Science Foundation (NSF). En gruppe fra Georgie Tech designer stålbom, stikke og skuffe. En gruppe fra University of Minnesota er ansvarlige for oljekjøleren.

Oak Ridge National Laboratory utvikler prosessene som kreves for å 3D-printe komponentene.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078