80 tonn med hammere til Hæhre

Malleus Utleie AS inngikk nylig en avtale med Hæhre Maskinutleie AS om utleie av 24 hydrauliske hammere. Dette er den største enkeltordren utleieselskapet noen gang har inngått og er muligens den største enkeltordre på utleie av hammere i Norge noen gang.

malleus hæhre avtale

malleus hæhre avtale

Publisert Oppdatert

- Avtalen med Hæhre Maskinutleie løper over fire år og er en totalpakke med både utleie og service, sier Per Gunnar Holmgren hos Malleus. Hammerne er i størrelser fra 1500 til 4700 kg og de skal være leveringsklare til årsskifte. Den forholdsvis korte leveringstiden innebærer at det blir noen hektiske uker for de ansatte hos Malleus. På de store hammerne skal kassene forsterkes og det skal blant annet monteres hammerplater og slanger før levering.

75 tonn

- Service skal i hovedsak foregå ved vårt verksted i Konnerudgata i Drammen, men på fem av de største anleggene til Hæhre, skal det opprettes et lager med deler slik at de ansatte hos Hæhre selv kan skifte slitedeler. For på den måten å unngå unødvendig stopptid, sier Holmgren.

Det er salgssjef Kai Moen hos Malleus Maskin/Utleie som har forhandlet frem avtalen. Avtalen kom på plass etter at Hæhre Maskinutleie hadde prøvd ut hammere fra flere produsenter og vurdert de forskjellige leverandørene. Etter en helhetsvurdering valgte selskapet å samarbeide med Malleus Utleie. Blant kriteriene som ble lagt til grunn for valget er at Malleus Utleie har reservehammere tilgjenglig til enhver tid.

- Hammerne som skal i utleie til Hæhre Maskinutleie er produsert hos Atlas Copco, sier Moen. Avtalen har en samlet vekt godt over 80 tonn.

Utstyr

Malleus Utleie AS ble etablert for snart tre år siden og er heleid av Malleus Maskin AS. I starten besto utleiesortimentet av utstyr til anleggsbransjen i form av blant annet hydrauliske hammere, sorteringsskuffer, sorteringsklyper og demoleringsutstyr. I tillegg hadde de noen småmaskiner. Etter hvert ble det utvidet til også å gjelde større maskiner. I dag har selskapet totalt 11 maskiner til utleie. Maskinparken består av beltegravere (fra 5 til 15 tonn), hjulgravere (14 og 16 tonn), kompaktlastere, valsetog og hjullaster.

- Sist vinter var det ekstra stor etterspørsel av hammere til utleie. Det er mange lokale utleiefirmaer som leier av oss, sier Holmgren. Selskapet gikk til anskaffelse av flere hammere i forskjellige størrelser, tilpasset etter hva kundene etterspurte. Holmgren forteller at de er blant de største på hammerutleie i Norge og når de 24 hammerne til Hæhre Maskinutleie blir levert etter nyttår, er han ganske sikker på at selskapet blir det største på dette markedet. Da vil de totalt ha rundt 55 hammere i utleieparken.