23948sdkhjf

ABS-Maskin graver videre

ABS- Maskin AS ble etablert våren 1983, nå legges grunnstenen for videre utvikling på Liertoppen.

At det markeres er nemlig ingen selvfølge for familen Arnesen. Det ligger ikke for gravemaskinpioneren å slå ut med armene i store fakter for å understreke noe. På så sett minner de om det grunnfjellet maskinene deres er med på å bearbeide.

- Hvis noe utrykk kan brukes om ABS- Maskin og dets grunnleggere, er det å legge sten på sten i nøye overveid handling, sa en kjenner av bransjen til tungt.no ved grunnsten- nedleggelsen på Liertoppen.

Kort resymeè:

Tidlig på åttitallet ble Oscar Skotvedt Maskin AS' avdeling for anleggsmaskiner besluttet solgt. Leder for denne avdelinge var Hans - Olav Arnesen. Sammen med tre kollegaer, kjøpte Arnesen virksomheten og etablerte ABS- Maskin AS i leide lokaler i Mjøndalen.

- Vi var fire ansatte, i dag er vi 16. Med utvidelsene vi planlegger her på Liertoppen regner vi med å bli rundt 25 personer, forteller senior.

- Ved etableringen i Mjøndalen, i leide lokaler, var det med tanke på at lokalene var relativt rimelige, selv om de kanskjen ikke tilfredstilte kravene til rasjonell drift i alle henseende. Etableringen den gangen skjedde også i en oppgangstid, og egtter hverft ble det et anleggsmaskinmiljø rundt oss i Mjøndalen.

Kort tid etter firmaet var etablert ble kontakt opprettet til Takeuschi i Nagano, da verdens pionerer på minigravere. En kontakt som har betydd mye for begge parter, skal vi legge fabrikkens representant sine ord til grunn.

- We come a long way toghether, understreker Yukio Makabe, General Manager Sales Department hos Takeuschi. Så var det også en selvfølge at Mr. Makabe fikk det ærefulle oppdraget å plassere grunnstenen på den tiltenkte byggeplassen.

I tillegg til den japanske minigraver- pioneren forhandler ABS- Maskin AS "no-dig"- utstyr fra Tracto Technic GmbH og kompaktdumpere fra Twaithes i England.

- Vi kan vel si å ha fått kreditt for kvalitet i det norske markedet, reflekterer Arnesen Snr. For senior må han kalles, med fartstid i bransjen fra tidlig på 1950- tallet er det yterst få som kjenner bransjen bedre.

Nå skal det bygges anlegg sentralt ved E18 i Nedre Eiker, kommunikasjoner og behov for utvidelse melder seg sterkt. Å dømme etter kraften og forståelsen hos både den oppegående styreformann og hans kollegaer, er det god grunn til ønske lykke til med de neste 25 årene.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078