AEF blir FAV

Publisert Oppdatert

Asfaltentreprenørens Forening (AEF) har innlemmet drift og vedlikehold som interesseområde og har derfor byttet navn til Foreningen Asfalt og Veiservice (FAV), skriver bygg.no.

- Vi gjør dette fordi vi ønsker å tilpasse foreningen til medlemsbedriftenes virksomhet. Flere av våre medlemsbedrifter dekker også drift og vedlikehold og da synes vi det var naturlig og utvide det som interesseområde, sier Arne Aaberg, administrerende direktør i det som fra 1. juli 2009 heter Foreningen Asfalt og Veiservice (FAV).

Aaberg sier til Byggeindustrien at FAV skal være en åpen forening der alle bedrifter som driver med asfalt og/eller drift og vedlikehold er velkommen som medlemmer.

I dag består FAV av de sju medlemsbedriftene Mesta Asfalt, Skanska Asfalt, Kolo Veidekke, Asfaltverket Mo, NCC Roads, Lemminkäinen Norge, og Nordasfalt. Disse bedriftene står for 85 prosent av totalmarkedet innenfor asfalt. Av eksisterende medlemsbedrifter er det NCC Roads, Kolo Veidekke og Lemminkäinen som utfører drift og vedlikeholdskontrakter. Disse kontraktene utgjør ifølge Aaberg cirka 20 prosent av de tre bedriftenes samlede omsetning.

Mesta Drift, som i dag er medlem av Entreprenørforeningen Bygg og Anlegg (EBA), er den desidert største aktøren innenfor drift- og vedlikeholdssegmentet. Aaberg synes ikke det er unaturlig om Mesta Drift på sikt velger å flytte medlemskapet fra EBA til FAV.