AF-gruppen bygger sambandet

AF Gruppen har i dag signert endelig kontrakt med Statens vegvesen om utbyggingen av det nye vegsambandet, T-forbindelsen, mellom Karmøy, Tysvær og Haugesund i Rogaland.

Pål Egil Rønn AF-gruppen

Pål Egil Rønn AF-gruppen

Publisert Oppdatert

Avtalen er basert på tildelingen som ble offentliggjort i en børsmelding 30. juni 2009. T-forbindelsen omfatter etableringen av et nytt øst- vest-vegsamband mellom E39 i Tysvær og Karmøy, samt nord-sør mellom Fosen og E134 i Haugesund. Prosjektet omfatter undersjøiske tunneler under Karmsundet og Førresfjorden.

Kontrakten har en verdi på 878 milloner norske kroner (eks. mva). Arbeidene omfatter bygging av ca. 4,5 kilometer veg i dagen og til sammen 8,9 kilometer med undersjøiske tunneler. Allerede første september starter AF Gruppen med rigging av utstyr. Ferdigstillelse er 1.12.2012.

- Dette er en stor og viktig avtale for vår anleggsvirksomhet. AF har gjennom mange opprag bygget opp spisskompetansen innenfor bygging av tunneler. T-forbindelsen er derfor en anerkjennelse av vår kompetanse på dette området," sier Pål Egil Rønn, konsernsjef i AF Gruppen.