Agroteknikk 2009 er i gang

Torsdag åpnet dørene til det som er årets viktigste landsdekkende utstilling for landbruksnæringen. Agroteknikk 2009 er landbruksmaskinbransjens egen messe og arrangeres hovedsakelig av bransjen selv, som en dugnad. Årets messe er den største innendørs landbruksutstilling som noen gang er arrangert i Norge.

Agroteknikk messe

Agroteknikk messe

Publisert Oppdatert

På åpningsdagen var 5303 personer innenfor dørene på Norges Varemesse på Lillestrøm. Dette er 736 flere enn åpningsdagen i 2006, som var forrige gang messen ble arrangert.

Interessen fra bransjen er i år større enn noen gang. Over 100 utstillere, som representerer over 500 leverandører fra inn og utland, fyller opp 30.000 kvadratmeter utstillingsareal med maskiner og utstyr til landbruksbransjen.

Årets messe har utvidet fokus på entreprenørsiden og flere leverandører av anleggsmaskiner er blant utstillerne. Bonden som entreprenør er et sentralt tema innen flere sektorer.

Formelt arrangeres Agroteknikk av TLIF (Traktor- og Landbruksmaskin Importørenes Forening) og RL (Redskapsfabrikantenes Landslag). Agroteknikk ble første gang arrangert i 1997 og har siden den gang vært arrangert hvert tredje år. I 2006 var det publikumsrekord med 23.000 besøkende, kanskje det settes ny rekord i år.