23948sdkhjf

Flere beltedumpere:: Allsidig utleiepark hos Akershus Utleie

Akershus Utleie AS har det siden i fjor sommer økt utleieparken med ca. 25 %. Totalt har selskapet nå rundt 1300 enheter, deriblant fire beltedumpere fra Yanmar.

Første gangen vi besøkte Akershus Utleie på Nedre Engelstad Gård i Nannestad, var for noen år tilbake i tid. Den gang var selskapet ett av få utleieselskaper som hadde flere beltedumpere i utleieparken. Det siste året har eierne Alfred Bakken og Ole Blakkisrud gått til anskaffelse ytterligere fire beltedumpere. Slik at utleieselskapet nå har et bredt utvalg av beltedumpere med egenvekt fra 500 kg og opp til 13,5 tonn.

- Beltedumperne egner seg godt til bruk der det er bløte masser. Dem har god bæreevne og tar seg godt frem i terrenget, sier Alfred Bakken. Han forteller at kundene på disse maskinene er alt fra små entreprenører til offentlige etater. Maskinene er mye brukt i områder hvor det er krav til minst mulig skade på vegetasjonen. Nettopp fremkommelighet og bæreevne var avgjørende for at en av Yanmar-dumperne var utleid til arrangøren av World Cup Nordisk 2013 i Holmenkollen (Holmenkollrennet). Maskinen ble brukt til å frakte snø rundt på arenaen før verdenseliten for kvinner og menn la ut på tre- og femmila.

Svingtippkasse

Bakken forteller at i forhold til flere av beltedumperne selskapet har hatt tidligere har Yanmar-dumperne svingbart sete, noe som gjør at den kan kjøres inn og ut på anleggsområdet uten at maskinen må snu. Dette var blant flere grunner til at selskapet valgte dumperne fra Yanmar. Maskinene har vist seg å være populære blant kundene.

- Den første Yanmar-dumperen fikk vi levert ved årsskiftet 2011/2012 og har i løpet av det første året gått vel 400 timer, sier Bakken. Yanmar-dumperne har betegnelsen C50R-3, egenvekten er ca. 6 tonn, nyttelasten 3,5 tonn, tippvinkelen er 65 grader og dumperkassen kan svinges 180 grader, og topphastigheten er 10 km/t.

Mye nytt

Som mange andre aktører i utleiebransjen opplever også Akershus Utleie økende etterspørsel. Noe som selskapets omsetningsøkning er med på å bekrefte. Fra 2011 til 2012 økte omsetningen med vel 40 prosent. Selskapet har da også investert i mange nye maskiner og nytt utstyr siste år. Bare i fjorårets siste seks måneder økte utleieparken med ett betydelig antall hvilebrakker på hjul, lifter, 20 fots containere, vibroplater og pumper i forskjellige størrelser. Kundene er alt fra små til store aktører i bygg- og anleggsbransjen, og er fra hele landet.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.065