Amerikaner blir ny sjef i Volvo CE

En entusiastisk yankee overtar når Olof Persson forlater roret i Volvo Construction Equipment 1. mai.

Det svenske fagtidsskriftet Maskinentreprenören møtte Pat Olney for noen år tilbake da han var sjef for Volvo Motor Graders. Amerikaneren viste seg å være en svært entusiastisk fyr. FOTO: Michael Appelgren, Maskinentreprenören.

Det svenske fagtidsskriftet Maskinentreprenören møtte Pat Olney for noen år tilbake da han var sjef for Volvo Motor Graders. Amerikaneren viste seg å være en svært entusiastisk fyr. FOTO: Michael Appelgren, Maskinentreprenören.

Publisert Oppdatert

Adm. direktør/CEO Olof Persson (46) blir erstattet av amerikanske Patrick Olney (42), som har 17 år bak seg i anleggsmaskinindustrien. De siste 10 år har Olney hatt forskjellige sjefsjobber i Volvo CE. I årene 2001-2004 var han finansdirektør. Deretter ledet han Volvos veihøveldivisjon (Volvo Motor Graders) i tre år inntil han i 2007 ble sjef for Volvo Road Machinery. Siden 2009 har Olney vært viseadm. direktør og sjef for globale virksomheter hos Volvo CE. En virksomhet som omfatter både global produksjon og globale innkjøp.

Spennende

Olney er autorisert revisor og har en topputdannelse i Business Administration. Før han kom til Volvo CE jobbet han i flere stillinger i konsulentselskapet Price Waterhouse. - Dette er en spennende tid for vår industri og spesielt for Volvo CE, sier Pat Olney i en kommentar. Jeg føler meg beæret over å få muligheten til å fortsette gjennomføringen av vår "Fit for the Future"-strategi som har vært suksessfullt så langt, sier Olney.

Lang erfaring

Også Olof Persson kommenterer utnevnelsen av Olney i rosende ordelag. - Jeg er svært fornøyd med at Pat Olney blir min etterfølger. Han har en lang og omfattende erfaring innen anleggsmaskinindustrien og har vært svært viktig i arbeidet med å få Volvo CEs nye strategi på plass, sier Olof Persson, som forlater Volvo CE 1. mai for å ta over jobben som stedfortredende i AB Volvo og som konsernsjef og adm. direktør i AB Volvo fra 1. september.

Vokser mest

Volvo CE er forøvrig den raskest voksende delen av AB Volvo for øyeblikket og med tanke på at det begynner å røre seg på det amerikanske markedet igjen etter finanskrisen, virker det ikke å være noen ulempe av svenskene å gå for en amerikaner denne gangen.