Anleggsdagene samler anleggsfolket

Samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa (Sp) er ett av trekkplastrene når Anleggsdagene går av stabelen 19., 20. og 21. januar.

Gravemaskin snø vinter anlegg

Gravemaskin snø vinter anlegg

Publisert Oppdatert

Før jul presenterte Maskinentreprenørenes Forbund (MEF) dystre tall for bransjen de første månedene av 2010. Anleggsdagene kan være en anledning til å få optimismen tilbake igjen og ikke minst faglig og sosialt påfyll etter noen svært kalde januardager.

Ifølge Maskinentreprenørenes Forbund (MEF) har antall påmeldte til årets konferanse nå passert 620, men det er fortsatt mulig å melde seg på. Det er første gang Anleggsdagene arrangeres over tre dager - én mer enn tidligere.

Hver dag har fått sitt tema. Åpningsdagen er det sprenging og vann og avløp som står i fokus. To temaer som skulle være meget aktuelle for en rekke entreprenører. Mange kommuner står overfor store investeringer i vann og avløp, bådesom følge av stor befolkningsvekst og store behov for oppgraderinger og vedlikehold.

Dag to er samferdselsdagen og det er her samferdselsministeren dukker opp. Blant annet for å fortelle mer om forvaltningsreformen som fra 1. januar betyr at fylkeskommunene nå har overtatt ansvaret for drift og vedlikehold av nesten 17.000 kilometer med riksveier .

Tredje dag er viet kvalitet (KS) og Helse, miljø og sikkerhet (HMS). Her kan entreprenører få tips om hvordan de skal stå best rustet til å kjempe om nye kontrakter og ikke minst øke lønnsomheten på det arbeidet som skal gjøres.