Anleggstelefonen

Det er ikke ofte vi skriver om lansering av nye mobiltelefoner lenger. Men når tøffingen Sonim kommer med ny versjon, gjør vi et lite unntak.

sonim moiltelefon

sonim moiltelefon

Publisert Oppdatert

Sonim lager nemlig ikke telefonene sine som alle andre. De tåler en støyt, og er dermed godt egnet for sjåfører og kanskje spesielt anleggsfolk. I reklamene bruker de elefanter som tråkker på telefonene, eller de slenger dem (telefonene altså) utenfor stup og liknende.

XP1300 Core er intet unntak. Den skal være den mest vanntette i serien, og tåler å ligge under to meters vann i en halvtime. Den tåler fall fra to meter, tåke, regn og salt i tillegg til å fungere greit i 20 minusgrader og opp til 55 pluss.

Skjermen har et såkalt Gorillaglass (her sparer man ikke på fargerike assosiasjoner), som skal tåle ekstra mye før det knuser eller får striper.

Batteritiden er 800 timers hviletid og inntil 18 timers tale.

På de tidligere telefonene var alt ekstra (musikk, video, kamera) tatt bort. Dette var en ren telefon, ment til å ringe med. Thats it.

Nå er spiller for musikk og video tatt inn i varmen, selv om vi tipper at de som trenger en slik telefon ikke bruker den spesielt mye til video.

En av våre journalister, Frode Tellevik, eide førsteutgaven for noen år siden. Mens vi andre byttet telefon en gang i året ettersom de var ødelagte, virket Frodes "tøffingtelefon" hele tiden. Han hevdet at han "ladet den i en bøtte vann om natten og tørket den med sprettert dagen etter". Etter en periode hvor han til enhver tid kastet den i bakken eller rygget over den for å vise hvor mye den tålte, røk den naturligvis tilslutt - til stor glede for oss andre.

- XP1300 Core er basert på fjerde generasjon av vår hardføre plattform, og den vil være førstevalget for anleggsarbeidere og andre som jobber i krevende omgivelser, sier Sonim-sjef Bob Plaschke i en kommentar på Sonims nettsider.

Prisen i Norge er ennå ikke klar, og vi er usikre på når den kommer. I USA skal den være tilgjengelig fra november og koste omkring 399 dollar.