23948sdkhjf

Anleggsvekst, men pessimistene råder i utlandet

Veidekke presenterte mandag sin konjunkturrapport for det skandinaviske bygg-, anleggs- og boligmarkedet. Utsiktene fremover tilsier høy aktivitet i Norge og Sverige, mens situasjonen i Danmark er noe forverret. Så langt er alt som sist, men rapporten hevder også at økende pessimisme internasjonalt bidrar til økende usikkerhet fremover.

To ganger årlig fremlegger Veidekke sine konjunkturrapporter. Prognosene er basert på gjeldende offisielle statistikker i tillegg til prognoser utarbeidet av Veidekke.

Tallene fra i dag bekrefter hva Veidekke anslo i mars, nemlig at Norge og Sverige har vist overraskende sterk motstandskraft mot fallende internasjonale markeder, med en BNP-vekst på henholdsvis 1,0 % og 1,4 % i andre kvartal.

- I Danmark er situasjonen mer direkte preget av lavkonjunkturen i eurosonen, og vi venter nullvekst i år, sier Rolf Albriktsen, direktør for strategi og marked i Veidekke i en pressemelding.

Aktiviteten er fortsatt høy i de skandinaviske bygg- og anleggsmarkedene. Veksten i B/A-investeringene i det norske markedet anslås til 6 % for inneværende år, en oppjustering på 1 prosentpoeng fra konjunkturapporten i mars. I Sverige ventes fortsatt høyt aktivitetsnivå, men veksten flater ut.

Negative internasjonale signaler i form av innstramminger i finansmarkedene og lavere investeringsetterspørsel bidrar imidlertid til å øke usikkerheten i de skandinaviske markedene på lengre sikt, avslutter rapporten.

Hele rapporten finner du her.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.08