Ansatte kjøper seg opp i Cramo

En av Europas største utleiebedrifter, finske Cramo Plc., har tilbudt alle ansatte i hele konsernet å kjøpe aksjer i egen bedrift. I Norge har 13 prosent av medarbeiderne i utleiegiganten valgt å investere i sitt eget selskap.

Publisert Oppdatert

De ansatte sikrer seg eierandeler etter at konsernledelsen i Cramo Plc. i Finland nylig presenterte et spesiallaget aksjespareprogram med gunstige betingelser. Programmet innebærer at hver ansatt innenfor gitte rammer, avtaler hvor mye penger vedkommende vil spare i måneden. De oppsparte pengene brukes til aksjekjøp. Etter tre år får de ansatte en ekstra aksje for hver andre aksje kjøpt, under forutsetning av at man fortsatt er ansatt i Cramo.

I Norge har så langt 13 prosent av de ansatte valgt å investere i sin egen arbeidsgiver. I de baltiske landene har interessen vært størst: Her har nærmere 45 prosent av de ansatte valgt å investere i Cramo. Deltakelsen har vært god i alle 14 land Cramo har virksomheter i.

- For mange av våre ansatte i Norge er et aksjespareprogram av denne typen nytt og ukjent. Derfor er det gledelig å se at såpass mange har troen på og ønsker å investere i sin egen arbeidsgiver. Som en offensiv servicebedrift er det viktig for Cramo at våre medarbeidere eier andeler i selskapet, sier adm. dir. i Cramo AS, Bent Nygren.