23948sdkhjf

Åpner E134 Strømstunnelen tidligere

En gladmelding på fredagen er ikke å forakte. Det er nemlig Statens vegvesen som nå kan fortelle at det er positive endringer når det gjelder stengingen av E134 Strømstunnelen.

–Arbeidene i tunnelen går raskere enn vi forutså. Derfor åpner vi tunnelen for trafikk lørdag 4. februar kl. 20.00, og starter med å holde tunnelen stengt kun om natten fra kl. 21 søndag 5. februar, sier Odd Grette, prosjektleder i Statens vegvesen i en pressemelding.

Endringen betyr at tunnelen stenges:

  • kun om natten (kl. 21.00 til 05.00) fra søndag 5. februar til fredag 17. februar
  • helt fra kl. 21.00 søndag 19. februar til kl. 05.00 søndag 5. mars.

Kortere tid enn planlagt

E134 Strømsåstunnelen har vært stengt i ca. en uke. I løpet av denne uken har entreprenøren Veidekke AS jobbet natt og dag med å rive taket (hvelvet) i tunnelen, renske fjellet for løse steiner, legge sprøytebetong og bolte.

–Entreprenøren har jobbet raskt og godt, og har ikke støtt på noe uforutsett. Derfor har arbeidet tatt kortere tid enn vi planla. Når vi tok ned hvelvet og fikk bedre oversikt, så vi at området som det er behov for å sikre er mindre enn det vi først antok, fortsetter Grette.

I perioden med nattestenging skal entreprenøren sette inn mellom 250-300 bolter som skal holde det nye hvelvet på plass. Deretter stenges tunnelen mens hvelvet bygges opp igjen.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078