Årets Bygg og Anlegg 2014

Juryen for Årets Bygg og Anlegg 2014 har nominert åtte kandidater til prisene årets Anlegg og årets Bygg 2014. Prisene deles ut under Byggegallaen onsdag 18. mars.

Rv. 7 Sokna – Ørgenvika er én av tre nominerte til prisen for Årets Anlegg. Bildet er tatt under byggefasen, veien ble offisielt åpnet i fjor sommer.
Rv. 7 Sokna – Ørgenvika er én av tre nominerte til prisen for Årets Anlegg. Bildet er tatt under byggefasen, veien ble offisielt åpnet i fjor sommer.
Publisert Oppdatert

Byggegallaen er i forbindelse med Byggedagene 2014, som arrangeres på Radisson BLU Plaza Hotel i Oslo.

I kategorien «Anlegg» er følgende tre samferdselsprosjekter i regi av Statens vegvesen nominert:

- Gulli Bru – E16 Fulu-Gulli, utført som enhetspriskontrakt med samhandling av Skanska Norge AS.

-Strindheimtunnelen (løsmassetunnelen prosjekt E6 Trondheim - Stjørdal), utført i totalentreprise av NCC Construction AS.

- Rv. 7 Sokna -Ørgenvika, utført av Hæhre Entreprenør AS.

I «Bygg» har juryen nominert fem prosjekter:

- Bjørnsletta skole, Oslo, utført i totalentreprise av Veidekke Entreprenør AS for Undervisningsbygg Oslo KF. Arkitekt: L2 Arkitekter AS

- Kjøpesenteret Fornebu S, utført i totalentreprise av Skanska Norge AS for KLP Eiendom AS. Arkitekt: AMB Arkitekter AS.

- Hamar kulturhus, utført som hovedentreprise av Martin M. Bakken AS for Hamar kommune. Arkitekt Vandkunsten.

- Hurdal skole, kultursenter og idrettshall utført i totalentreprise av Agathon Borgen AS for Hurdal kommune. Arkitekt: Tegn3 AS/Sweco AS. 

- Powerhouse Kjørbo utført som samarbeidsentreprise av Skanska Norge AS for Entra Eiendom AS. Arkitekt Snøhetta.

 

Ingen enkel oppgave

- Vi står foran en meget vanskelig oppgave i begge kategorier, sier juryleder Arne Skjelle. Det å plukke ut vinnere blir en utfordring, men heldigvis har vi noen uker på oss før avgjørelsen faller på Byggegallaen 18. mars, sier Skjelle. Typisk for årets kandidater er vektleggingen av samarbeid og samspill i planlegging og gjennomføring av prosjektene.

- Vi ser høy fokus på miljø, HMS og kvalitet, men opplever også hvordan prosjektene erkjenner de utfordringer som dagens bygg- og anleggsvirksomhet gir for den som vil drive seriøst, fremholder Skjelle.

 

Mange bygg – få anlegg

Mens det i 2014 var relativt få anleggsprosjekter å velge mellom, var det svært mange byggeprosjekter som ble vurdert i sluttrunden før den endelige nominasjonen.

- Juryen vurderte mange byggeprosjekter som helt klart kunne vært nominert, men endte til slutt opp med fem prosjekter som både gir et godt tverrsnitt av hva som ble utført i bygge-Norge i 2014, uttaler Skjelle i en pressemelding.