Skanska:

Årets lærling i Skanska

Den 19 år gamle anleggsmaskinførerlærlingen Håkon Aarekoll fra Kvam i Hardanger er kåret til årets lærling.

Håkon Aarekoll ble årets lærling i Skanska.
Håkon Aarekoll ble årets lærling i Skanska.
Publisert Oppdatert
Konstituert adm.dir. i Skanska Norge, Ståle Rød, overrekker diplomet til årets lærling.
Konstituert adm.dir. i Skanska Norge, Ståle Rød, overrekker diplomet til årets lærling.

Håkon begynte i Skanska i juni 2012 og han har rukket å gjøre det meget bra faglig samtidig som han gitt et særdeles godt inntrykk på sine kolleger, heter det i en melding fra selskapet. Derfor fikk han nå utmerkelsen "Årets lærling" og en premie på 10.000 kroner fra Skanska Norge.

Lærlinger fra bygg- og anleggsplasser i hele landet var nylig samlet til årets lærlingetreff ved hovedkontoret i Oslo. Hensikten med samlingen var å gi lærlingene en dypere innsikt i Skanskas bygg- og anleggsvirksomhet, og sikkerhetsfokus. I den forbindelse ble også årets lærling kåret. Skanska har pr dags dato 197 lærlinger og er dermed den største lærebedriften i bygg- og anleggsbransjen, i følge Skanska.

HR- og kommunikasjonsdirektør Knut Olav Nyhus Olsen delte ut prisen og kunne meddele at det var fantastisk god kvalitet på de nominerte lærlingene. Håkon ble beskrevet som en med stor interesse og lidenskap for faget sitt, og en som fra dag én har utmerket seg med god innsikt og veldig pent arbeid.

Håkon har vært utplassert på jernbaneprosjektet mellom Farriseidet og Porsgrunn siden juni i år. Formann Johnny Torvald Eiken omtaler Håkon som en veldig god lærling som utfører arbeidet sitt på en meget bra måte.

- Han er positiv, har godt humør og er flink til å løse arbeidsoppgavene sine. I tillegg er han ikke redd for å stille spørsmål hvis han er usikker på noe, forteller Eiken stolt.

Håkon liker store maskiner og til daglig kjører han en Volvo EC 250, noe han er meget fornøyd med.

- Det er en kjempemaskin og det er veldig artig å få kjøre noe som er så bra, forteller Håkon entusiastisk.