Gruv Entreprenad Anläggning TECH System AB kjøpes opp av Atlas Copco:

Atlas Copco kjøper svensk borutstyrs firma

Atlas Copco har inngått avtale om å kjøpe Geawelltech, som selger, leier ut og produserer brønn og geoteknisk borutstyr.

Geawelltech har i mange år vært 
en Atlas Copco-distributør av brønn og geoteknisk borutstyr, og majoriteten av inntektene er generert fra denne virksomheten.

Geawelltech har i mange år vært en Atlas Copco-distributør av brønn og geoteknisk borutstyr, og majoriteten av inntektene er generert fra denne virksomheten.

Publisert Oppdatert
I følge Halling er Ground engineering et strategisk segment for Atlas Copco og passer perfekt med den eksisterende Atlas Copco produktporteføljen.

I følge Halling er Ground engineering et strategisk segment for Atlas Copco og passer perfekt med den eksisterende Atlas Copco produktporteføljen. Foto: Free reproduction

Gruv Entreprenad Anläggning TECH System AB, lokalisert i Jonsered, Sverige, har en årlig omsetning på ca 90 MSEK. Geawelltech har i mange år vært en Atlas Copco-distributør av brønn og geoteknisk borutstyr, og majoriteten av inntektene er generert fra denne virksomheten. Selskapet produserer også rigger som passer for et bredt spekter av applikasjoner. Geawelltech har 19 ansatte.

- Geawelltech har en sterk posisjon i Sverige som en "one-stop-shop" leverandør for kunder innen brønn og geotekniske boringer," sier Johan Halling, Business Area President, Atlas Copco Mining and Rock Excavation Technique.

Strategisk

I følge Halling er Ground engineering et strategisk segment for Atlas Copco og passer perfekt med den eksisterende Atlas Copco produktporteføljen.

Oppkjøpet ventes å være avsluttet i første kvartal. Den oppkjøpte virksomheten vil bli en del av Atlas Copcos nye Surface og Exploration Drilling division i forretningsområdet, Berg-og Gruveteknikk.