Atlas kjøper Kaelble

Atlas Maschinen GmbH har overtatt hjullasterprodusenten Kaelble, som til nå har vært eid av Terex.

Publisert Oppdatert

Det er investoren Fil Filipov som står bak Atlas Maschinen GmbH, et selskap som ble opprettet i forbindelse med at Filipov kjøpte Atlas av Terex tidligere i år. Nå sikrer Filipov - med lederbakgrunn fra nettopp Terex - seg en ny bit av Terex-konsernet.

Kaelble er et kjent merkenavn internasjonalt, ikke minst på grunn av en lang historie som blant annet omfatter produksjon av så vel lastebiler som lokomotiver, men også tunge gruvedumpere og spesialkjøretøy.

Hjullastervirksomheten til Kaelble ble kjøpt opp i 2002, som et ledd i Terex' store ekspansjon som en global storaktør innen produksjon av anleggsutstyr. Deretter ble produksjonen flyttet til Terex-Atlas-fabrikken. Det er altså først og fremst patentrettigheter og merkenavn Atlas nå har sikret seg.

Finanskrisen har rammet Terex hardt og selskapet har kvittet seg ikke bare med Atlas-fabrikkene i Tyskland og England, men også med gruvedivisjonen som er solgt til amerikanske Bycurus.

I en overgangsperiode vil reservedeler til Kaelbles hjullastere leveres av Terex Tyskland. - Kaelbles merkenavn er velkjent, respektert og kan bli et godt tillegg til Atlas' produkttilbud. Vi vil konsultere våre forhandlere og kunder før vi legger endelige planer for en reintrodusering av nye modeller, sier eier og styreformann i Atlas Maschinen GmbH, Fil Filipov, i en pressemelding.

Importør av Atlas-maskiner i Norge er Motorsalg AS, som også har varslet at de vil stille ut en Atlas hjulmaskin på Dyrsku'n i Seljord i september.