23948sdkhjf

Konsept fra Ford:: Atlas viser teknologi

Ford Atlas Concept er foreløpig en stilstudie, kanskje bare for å erte oss, men den viser også noen godbiter som kan komme.

Ved første øyekast er Ford Atlas Concept en skapning med tøffe detaljer i metall og et formspråk som oser av styrke kombinert med moderne løsninger som LED-belysning. Men dette er egentlig en plattform for å vise nye tekniske løsninger.

Jubileum

Ford markerer i år sitt 65-års jubileum for F-serien som i flere år hatt tittelen som verdens mest solgte bilmodell og den er fortsatt med oss, eller dem. For i USA har den vært en bestselger i pickupsegmentet i 36 år nå. For å feire seg selv har de tatt frem konseptet Ford Atlas Concept som skal være den ultimate løsningen for de som liker å få jobben gjort effektivt, for så dra ut å leve livet, skal vi tro Fords egne ord.

Dette er egentlig en Ford F-150 med mye eksteriørstæsj, men det er mer under skallet.

Backup Assist

Den har blant annet Backup Assist som gjør at føreren kan rygge inntil en tilhenger ved å vri på en bryter. Om du føler deg bare litt utrygg på å rygge inntil en tilhenger kan du benytte deg av Dynamic Hitch Assist, som bruker ryggekameraet og retningslinjer for å hjelpe føreren til å føre kula og tilhengerfestet sammen.

Truck Enhanced

Bak den overdimensjonerte grillen sitter en EcoBoost 3,5 liters V6 med det amerikanerne kaller "truck-enhanced" stop-start system. Selve grillen har "persienner" som lukker seg når kjølebehovene er lavere for å forbedre aerodynamikken. Av de mer synlige detaljene er det LED-belysning i lasteplanet i tillegg flere LED-spotlights som kan belyse en arbeidsplass. LED-teknologi i lysene rund baut er nok også en velkommen forbedring da US-biler ikke har vært så flinke med gode nok lys.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11