Bergmann feiret 50 årsjubileum

Den tyske dumper- og bildeleprodusenten Bergman Maschinenbau feiret 50-årsjubileum i slutten av juni. Norge var representert ved Tore og Marius Jacobsen fra Avitec As

bergmann dumper

bergmann dumper

Publisert Oppdatert

I tre dager til ende, fra 25. til 27. juni, ble 50-årsjubileet markert hos Bergmann som holder til i den lille landsbyen Meppen i Niedersachsen nordvest i Tyskland - ikke langt fra grensen til Holland.

Fredag 25. juni åpnet jubileumsmarkeringen for forhandlere og leverandører. Showet startet i titiden på formiddagen med småmat og drikke. Siden gikk det slag i slag med fabrikktur, stor lunsjbuffet, fremvisning av maskiner og utstilling av bilmerker som fabrikken lager deler til. Dagen ble avsluttet med grillselskap i hagen utenfor fabrikken. Egen kaffebar og småmatbuffet var åpen hele dagen så ingen skulle gå sultne eller tørste.

Alle maskinene fra 1200 kilo til 12 tonn lastekapasitet var utstilt på forskjellige plasser på området. Det første gjestene fikk se var den helt nye Bergmann 3012 Track, som kommer til Norge for testing og demo i august 2010.

Stor festivitas

Første dag var ellers preget av taler, gaveoverrekkelser og underholdning fra scenen. Et stort antall forhandlere og leverandører fikk knyttet bekjentskaper og delt forretningsideer.

Dagen etter var det ansatte og venner av fabrikken som var invitert, mens søndagen var åpen dag for alle som ønsket å komme. Mange fra landsbyen kom for å hedre jubilanten.

I stedet for gaver ønsket Bergmann bidrag til institusjonene "Kinderhilfe St. Vitus Meppen og "Deutscher Kinderschutzbund".

Blant bilene som var utstilt var Porsche Panamera, Audi A8, VW Golf, VW Caravelle, Audi A3. VW Tuareg.