Bestselgere for skrapindustrien

Også skraphandlere og bilopphuggere trenger skikkelig utstyr.

Publisert Oppdatert

Svenske Andersen Contractor AB og norske TSAmaskin markedsfører og selger nå utstyr fra italienske Bonfiglioli, som etter sigende skal være Europas mestselgende hammerkverner og semi-mobile skrapsakser.

Blant nyhetene er hammerkvernen DRAKE 2000 bearbeider raskt og effektivt skrapmetall og komprimerte baller. Den fragmenterer effektivt alle metaller og produserer et rent sluttprodukt. Hammeren kan også fås med separator som skiller aluminium fra andre metaller, og et anlegg for å fjerne støv. DRAKE 2000 er tilgjengelig med enten 10, 12 eller 16 hammere.

Den største modellen med 16 hammere kan ta hele biler. Hammerkvernene er dieseldrevne, men er tilgjengelig med elektrisk drift hvis ønskelig. Kapasiteten er mellom 10 og 35 tonn per time, avhengig av materialer.

Semi-mobile skrapsakser finnes i fire ulike modeller under navnet SQUALO. De transporteres med  maskintraille. Alle er tilgjengelig med enten dieselmotor eller elektrisk ekstern drift.

Maskinene kan håndtere enklere skrapmetall, jernbaneskinner, I-bjelker og biler med mer. Kuttekraft mellom 1000 og 2000 tonn. Det finnes også en spesiell versjon med hele 2500 tonn kuttekraft. Disse skrapsaksene har en kapasitet fra 10 til 25 tonn per time avhengig av materialer. Maskinens vekt er fra 22 til 65 tonn.? 

Den minste SQUALO er, ifølge pressemeldingen, en kostnadseffektiv saks med lave driftskostnader som forbruker 10 liter diesel per time.

De større skrapsaksene er ideelle for tyngre metaller og kan håndtere innmatningsmateriale med opptil 20 meter lengde. De har også helautomatisk drift. Lengden på det bearbeidede materialet er justerbart i tre ulike lengder.