Betongpumpeoperatører på kurs

Den norske Schwing-importøren Alpha Maskin AS, inviterte nylig kunder og brukere av utstyr fra den tyske produsenten til drift- og vedlikeholdskurs. Vinterdrift, kontroll og sikkerhet var blant temaene som sto på agendaen.

André (t.v.) og Frank Allan Jenssen hadde tatt turen fra Fauske for å delta på kurset. Schwing-pumpa i bakgrunnen kjøpte de på Island og hentet den på kaia i Fredrikstad dagen før kurset.

André (t.v.) og Frank Allan Jenssen hadde tatt turen fra Fauske for å delta på kurset. Schwing-pumpa i bakgrunnen kjøpte de på Island og hentet den på kaia i Fredrikstad dagen før kurset.

Publisert Oppdatert

Som hos de fleste leverandører til bygg- og anleggsbransjen, har også leverandørene av betongpumpeutstyr erfart at det har vært lite nyinvesteringer blant kundene de siste årene. Da gjelder det å ta vare på det utstyr og de maskiner som under normale forhold ville vært byttet ut.

Alpha Maskin AS har i den forbindelse arrangert kurs i riktig bruk og vedlikehold av betongpumper fra Schwing.

Kurset var todelt, med en teoretisk og en praktisk del. Den teoretiske besto av informasjon fra Fabekos pumpegruppe ved Hallvard Magerøy, mens Bjørn Steinar Olsen hos Alpha Maskin fortalte om nødstopp, vinterdrift, egenkontroll av rør og slanger og nye maskiner.

Michael Kürten fra Schwing kom fra Tyskland for å informere om forskjellige praktiske og tekniske sider ved pumpeutstyret. Etter lunsj var det tid for praktisk gjennomgang av kundepumpene ved Kürten. Det ble også utført programoppdatering på de pumpene som hadde behov for dette.

Island

Som i fjor ble kunder og brukere fra hele landet invitert til kurset som ble holdt i Alpha Maskins lokaler på Fetsund i Akershus. Totalt 15 operatører deltok og på plassen utenfor kurslokalene var det samlet sju pumpebiler.

De som hadde reist lengst for å delta på årets kurs, var far og sønn Frank Allan og André Jenssen fra Fauske i Nordland.

De har fire betongbiler og to pumper. Siste tilskuddet på pumpefronten hentet de dagen før på kaia i Fredrikstad. André fant en pent brukt 2008-modell Schwing-pumpe til salgs på Island. Pumpa med betegnelsen KVM32XL, sitter på et Mercedes-Benz Actros-chassis som kun er kjørt 14.000 km. Pumpebilen ble sendt med båt fra Island til Fredrikstad, og på turen nordover til Fauske stoppet de på Fetsund for å få med seg kurset hos Alpha Maskin.

Frank Allan forteller firmaet har mye kjøring og pumping av betong for Nordland Betong AS i Bodø, og at de siste fire årene har vært veldig bra.