23948sdkhjf

Pon Equipments nye hovedbase på Berger:: Bli med inn på Pon Equipments hovedbase

Gigantanlegg på 72.000 kvadratmeter med femstjerners verksted

Når Pon Equipment, Pon Power, Pon Rental flytter fra Brobekkveien i Oslo til Bølerveien 60 på Skedsmokorset, er det norsk anleggshistorie in the making.

I 58 år har de hatt sitt hovedsete i Brobekkveien, det var på tide å ekspandere, og for en ekspandering!

Hele anlegget er på 72.000 kvadratmeter og selve bygningsmassen på drøye 20.000 kvadratmeter.

Over 1000 gjester var bedt inn på festen 1.desember 2016, vi tok turen dagen før og ble imponert.

Økt trivsel

Verkstedbygget alene er 160 meter langt, i tillegg kommer et ikke så lite imponerende administrasjonsbygg og sveise-, lakkering- og komponentverksted. Lager- og logistikkbygget må også nevnes hvor det håndteres 30.000 artikler. Hvert døgn behandles 1000 salgsdokument som i snitt inneholder fem artikler hver.

Verkstedet med sine 50 mekanikere server alt av maskiner i alle størrelser. De tre sentrale figurene i Pons verksted, Kurt Skogholt, Geir Simensen og Arne Finsrud er alle veldig glade for de nye lokalene.

– Vi merker det direkte på godt humør og fornøyde ansatte, forteller de.

Femstjerners

Cat har et eget program for å rangere verkstedene og dette er et femstjerners verksted. Verkstedet i Brobekkveien klarte fire stjerner, men det var også godt gjort i de gamle lokalene. Kravene for å få full pott går mye på sikkerhet og miljø.

Vasker med brannslanger

To store vaskehaller står klare, de er så store at stort sett alt Cat har å by på kan kjøres inn. To brannslanger er montert for å virkelig få bort inntørket leire fra understell og belter. Ideen til Pon er å tilby nærmest en drop-in vask for kunder som passerer langs E6

Gromt verktøy

Det nye lakkeringsverkstedet er på hele 24 meter, og kan deles i to.

Sveiseverkstedet har vokst veldig og her vil Pon doble produksjonen ved å produsere mye av det de har kjøpt inn eksternt tidligere med 10 sveiseplasser.

Det skal ikke stå på verktøyet heller, i hallen ved siden av står en ny plasmakutter fra Messer.

Arbeidsmiljøet ikke være til å kjenne igjen i følge Arild Berg, formann på plateverkstedet. I tillegg har han fått på plass en Ursviken presseknekker som presser med 1000 tonn og tar bredder på seks meter. Selv veier maskinen 100 tonn. Det tredje monsterverktøyet er et borverk fra Microcut som har 10 tonns kapasitet på bordet.

Hæhre med kjempehandel

Under Pons åpning kunne de avsløre en ny stor Hæhre-handel i 100-millionersklassen. Avtalen består av fire Cat390F hvor en av dem er long reach på 22 meter som skal bygges opp her på Berger. To fjernstyrte Cat 352F long reach (19 meter) med utskyvbart understell og AMV-bortårn, fire Cat 340FHW, to stk Cat M318 (en med bortårn fra AMV), en Cat 325FCR korthekk og i tillegg er det tegnet en opsjon på kjøp av 10 Cat 772G tiptrucker.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078