Brubakken overtar Malthus Lift & Maskin

Malthus og Brubakken er enige om hovedlinjene i en avtale som innebærer at Brubakken overtar Lift og Maskin-divisjonen i Malthus.

Malthus Lift & Maskin (MLM) er markedsledende i både Norge, Sverige og Estland innenfor salg av lift og liftbiler.

Malthus Lift & Maskin (MLM) er markedsledende i både Norge, Sverige og Estland innenfor salg av lift og liftbiler.

Publisert Oppdatert

Brubakken er en totalleverandør av gaffeltrucker og annet rullende materiell, og tilbyr salg, utleie og drift til et stort utvalg av kunder fra sine 15 avdelinger i Norge og Sverige. Konsernet har pr i dag 120 ansatte og omsetter for mer enn 350 millioner kroner.

Selskapet ønsker å bli en ledende leverandør av maskiner og driftstjenester i Norden, og det er betydelige synergier mellom lift og truck. Den grunnleggende teknologien er på mange områder den samme, og det er mange likhetstrekk innenfor organisasjon og systemer.

Brubakken vil tilføre Lift & Maskin et betydelig driftsapparat i Norge som vil gi Lift & Maskin en unik markedsposisjon, mens det nettverk Lift & Maskin allerede har i Sverige vil danne grunnlaget for Brubakkens nordiske ambisjoner.

Etter denne overtagelsen vil Brubakken ha en samlet omsetning i 2012 på mer enn 550 millioner kroner.

Malthus ønsker å fokusere sin virksomhet på bygningsmoduler og utstyr til bygningsbransjen, og selger derfor Lift og Maskin-divisjonen. Malthus Lift & Maskin (MLM) er markedsledende i både Norge, Sverige og Estland innenfor salg av lift og liftbiler, med mange spennende agenturer, herunder JLG, Omme, Hinowa, Multitel, Versalift og Ruthmann. MLM har et godt nettverk i både Norge og Sverige med lokasjoner i Oslo, Bergen, Porsgrunn, Bodø, Gävle, Malmø og Falkenberg. MLM har i alt 29 ansatte i Norge og Sverige, og omsatte i 2011 for 158 millioner kroner. MLM har også en mindre avdeling i Estland.

Forventet overtagelsesdato er satt til 1. juni, og transaksjonen gjennomføres ved at Brubakken i Norge kjøper eiendeler tilknyttet lift-divisjonen fra Malthus AS. I Sverige overtar Brubakken aksjene i Malthus Lift & Maskin AB samt Malthus Eesti.

Leder for MLM Lars-Erik Jonsson vil fortsette som leder for forretningsområdet og vil gå inn som medlem i ledergruppen i Brubakken. For øvrig beholdes alle rapporteringslinjer som i dag inntil videre. Det foreligger ikke planer om nedskjæringer som følge av overtagelsen.

Brubakken vil tilføre Lift & Maskin et betydelig driftsapparat i Norge som vil gi Lift & Maskin en unik markedsposisjon.

Brubakken vil tilføre Lift & Maskin et betydelig driftsapparat i Norge som vil gi Lift & Maskin en unik markedsposisjon.