Bygdeentreprenør med allsidig redskap

Han har nok å henge fingrene i, Leif Arne Gran, daglig leder i Nedre Romerike Bygdeservice. Nå har han skaffet seg redskap som gjør vei i vellinga.

Leif Arne Gran Valtra

Leif Arne Gran Valtra

Publisert Oppdatert

Gårdbrukeren fra Nittedal leder Nedre Romerike Bygdeservice, som først og fremst dekker kommunene Nittedal, Skedsmo og Lørenskog. Et tomannsfirma foreløpig, men i perioder er det mer enn nok å gjøre.

- Intensjonen med Bygdeservice er at vi skal skaffe oss sjøl arbeid. Vi tar arbeid når det er ledige stunder. Vi har vært gjennom en fin vinter med mye tørr og ikke alt for kram snø. Kort og godt en god, gammeldags vinter. I det siste har det vært ekstra mye å gjøre. Våren betyr mye reparasjonsarbeid av blant annet veier, forteller Leif Arne Gran til tungt.no

Leif Arnes Valtra T202 Versu med Rote underliggende skjær er en traktor han kjøpte i fjor og som til nå har gått rundt 600 timer.

12 tonn

Det spesielle med Leif Arnes traktor er at han kan bruke den i stedet for en dyr veiskrape. Med dumperhenger bak fungerer traktoren fint på jobber som ikke krever alt for stor nøyaktighet, slik som på skogsbilveier og kommunale veier.

- En veiskrape er en veiskrape og det er en enorm investering for et lite bygdeserviceselskap. Jeg kan ikke konkurrere på kvalitet med en veiskrape, men det er jo ikke flyplasser det er snakk om her. På kommunale veier og skogsbilveier trenger du ikke mer enn dette, sier Leif Arne Gran.

- Det er i alle fall mange ganger bedre enn bakmontert skjær. Nå har jeg også fått tak i et 2000-system med pigger som skal komme godt med når veiene nå skal høvles utover våren og sommeren, forteller Leif Arne Gran.