23948sdkhjf

Bygger fire bruer

Implenia Norge signerte 20. desember nytt prosjekt for bygging av fire bruer i Bjarkøyforbindelsen utenfor Harstad

Kontrakten til en verdi av 227 MNOK ble signert med Statens vegvesen den 20.desember på kontorene i Harstad. Implenia Norges datterselskap Norbridge AS vil være underentreprenør på prosjektet.

Implenia lavest

Det er fire bruer som skal bygges, hvor den lengste er Sandsøysundbrua på 305 meter.

Sammen med sjøfyllinger vil bruene utgjøre forbindelsen mellom Grytøy og Sandsøya.

Implenia Norge AS leverte lavest på pris, med sitt tilbud på i underkant av 224 millioner kroner (eks. mva.).

Kontrakten fikk de i konkurranse med fire andre tilbydere: LNS/PORR, Aarsleff AS, Veidekke ASA og NCC.

Byggingen starter etter planen i løpet av vinteren 2017.

Statens vegvesen er byggherre på vegne av vegeier Troms fylkeskommune.

900 meter sjøfylling

Prosjektet omfatter bygging av fire bruer mellom Grytøy og Sandsøy i Harstad kommune på fylkesvei 867. Inkludert i entreprisen inngår fabrikasjon og montering av fire brukonstruksjoner på totalt 900 m sjøfylling med tilhørende peling og betongarbeider. Tjeldevikbrua (44 m lang), Dynabrua (66 m lang) og Hjellnesbrua (66 m lang) er mindre bruer som skal bygges som stålbjelkebruer med betongdekke, i tre akser. Landkarene skal bygges i betong med påhengte vinger på overbygningen.

Sandsøysundbrua (305 m lang) ligger mellom Dynabrua og Hjellnesbrua, og skal bygges som stålkasse med dekke over tre spenn (90 m + 115 m + 90 m). Stålkassen har variabel høyde og skrå sider. Den utføres med innvendig avstivning både på langs og på tvers av brua. Landkarene på alle bruene er fundamentert på stålrørspeler gjennom sjøfylling og ned i opprinnelige masser til fjell. Sandsøysundbrua er nesten helt lik Gryllefjordbrua som Implenia bygde på Senja i 2012-2013.

Deler av sjøfyllingene tilhører en annen entreprise og vil utføres parallelt med bygging av broene. Området trafikkeres til daglig av rutegående fartøy og annen trafikk, i tillegg ligger det to sjøkabler og en vannledning i nærheten av prosjektet. Dette er blant aspektene som gjør dette prosjektet både spennende og utfordrende.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11