23948sdkhjf

Nye Cat-valser i klassen 1,8 til 5 tonn:: Cat lanserer CB-valsene i B-serie

Et helt nytt design og nye løsninger preger Cats nye serie med kompakte valser.

Cat har nylig lansert de nye midjestyrte valsene CB22B, CB24B, CB24B XT, CB32B, CB34B, CB34B XW, CC24B og CC34B har fått endringer som i følge Caterpillars skal hjelpe entreprenører oppnå komprimering mer effektivt enn før.

Aktuelle for Norge

Produktsjef asfalt hos Pon Equipment, Glenn Thorén, forteller at maskinene allerede kan bestilles og forventer å levere de første maskinene over nyåret.

- Det er snakk om en helt ny vals med nytt design, for føreren vil hele valsen oppleves som helt ny, forklarer han.

Spekteret av de små modellene gjør det mulig for Cat å konkurrere i klassene fra 1,8 til 5 tonn. CB22B er likevel ikke Cats minste trommelvals, siden de lanserte CB14B på 1,5 tonn i fjor.

Typiske bruksområder for CB-serien er gater, sykkelstier, gårdsrom, lapping, parkeringsplasser, oppkjørsler, bysentrum, og veiskulder arbeid.

Avtakbar ballast

Følgende utgaver vil bli promotert i Norge: CB22B (2,5 tonn), CB24XT (3,1 tonn), CB32B med ballast (3,2 tonn) og CB34B med ballast (4,2 tonn).

På modellene med ballast kan dette tas av maskinene ved behov. Ballasten sitter i tromlene og har løftespor beregnet for gaffeltrucker.

Videre har maskinene muligheter for trommeloffsett på fem centimeter.

De norske maskinene blir bestilt med bøyle og tak, bøylen og taket kan brettes ned bak maskinen. Et nytt lettlest LCD-display, intuitive kontroller og bedre sikt skal hjelpe maskinføreren.

Varierende frekvens

Kompakteringen skal bli bedre med økt trommeldiameter og et vibreringssystem med varierende frekvens på og en amplitude som gir et lavere lydnivå. Vanntanken har kapasitet til 12 timers drift mellom oppfylling. Maskinene er drevet av Cats C1,5 og C2,2 motorer. De har Eco-modus og er Steg IIIA godkjent.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094