Caterpillar kjøper Bucyrus

Verdens største anleggsmaskinprodusent blir enda større.

Publisert Oppdatert

Med en prislapp på over 51 milliarder kroner (8,6 mill. USD) ble den amerikanske gruveutstyrsprodusenten Bucyrus i dag en del av Caterpillar, nummer én i verden på produksjon av anleggsmaskinutstyr.

Hvor mye gjeld som ligger inne i denne summen er ikke kommet frem, men Bucyrus gjorde seg tidligere i år bemerket gjennom å kjøpe opp gruvedivisjonen til Terex, og sikret seg dermed tilgang til noen av de største og grommeste maskinene som brukes i internasjonal gruvedrift.

Caterpillars norske importør, Pon Equipment, har også importert og levert disse maskinene tidligere, med Terex-logo. Blant annet til Titania i Rogaland.

Nå ser det ut til at disse gigantene endelig kommer inn under Caterpillars egen logo, hvis ikke Caterpillar av en eller annen grunn skulle finne på å beholde merkenavnet Bucyrus som fortsatt har god klang i anleggsverden. Like god klang som Caterpillar har det nok uansett ikke¿

Budet er ifølge StockLink på 92 dollar per aksje, noe som innebærer en budpremie på 32 prosent mot aksjens kurs 12. november.