Caterpillar øker maskinsalget med 22%

Caterpillar melder fra sitt hovedsete i Peoria i Illinois om en 22% økning i maskinsalget fra april til juni, i forhold til samme periode i fjor.

Publisert Oppdatert

Salg og inntekter har økt med 2,4 milliarder i forhold til andre kvartal i fjor. I Europa, Afrika og Midtøsten steg salget med 8% og i Nord Amerika med 26%, sammenlignet med samme periode i fjor. Under perioden mars til mai økte det globale maskinsalget med 11% i følge Caterpillar.

Verdens største produsent av anleggsmaskiner og gruvemaskiner har nå økte forventinger til resten av 2010. Salg og inntekter øker, noe også fortjenesten gjør. Selv om selskapet fortsatt følger nøye med på de økonomiske bekymringene rundt i verden, ser de samtidig at ordreboka har overgått produksjonen. Caterpillar regner derfor med å øke produksjonen i andre halvdel av året, i følge Caterpillars pressemelding.

400% i Kina

Caterpillar har allerede økt antallet ansatte for å svare på den økte etterspørselen. 1250 nyansatte i USA og rundt 2400 nye medarbeidere utenfor skal sørge for økte produksjonstall. De største innvesteringene det 85 år gamle selskapet skal gjøre inkluderer et nytt produksjonssenter for gravemaskiner for å øke kapasiteten i USA. De kjøper også opp Electro-Motive Diesel (EMD), som er den største leverandøren av diesel - elektriske lokomotiver i verden, innvesteringen er på 820 millioner dollar. De skal også investere 700 millioner dollar i økt kapasitet for gruve utstyr som dumpere og skuffer. Gravemaskinproduksjonen i Xuzhou i Kina skal økes med ikke mindre enn 400% over de neste årene. En ny fabrikk i Brasil skal produsere hjullastere og traktorgravere.