Coca-Cola skal bruke 100 mill. på lageret

Da Coca-Cola etablerte seg med eget bygg på Lørenskog for noen år tilbake var det en stor begivenhet innen norsk transport og logistikk. Nå skal drikkeprodusenten bruke nesten 100 mill på fordobling av lagerkapasiteten.

coca cola

coca cola

Publisert Oppdatert

Det er snakk om bygging av et nytt høyteknologisk automatlager, som vil doble lagerkapasiteten fra 10.000 til 20.000 palleplasser, ifølge en pressemelding fra Coca-Cola Drikker AS.

Hensikten er å øke effektiviteten og kapasiteten for å møte et stadig mer utfordrende marked, heter det i meldingen,

I disse dager starter en 12 måneders ombyggingsperiode hos Coca-Cola Drikker AS på Lørenskog. Det 10.000 paller store hovedlageret skal doble kapasiteten.

- Hensikten med dette prosjektet er å doble lagerkapasiteten vår. Dessuten øker vi effektiviteten samtidig som vi forbereder oss på fremtidens emballasjeløsninger, sier administrerende direktør Leif Atle Viken.

Det finske selskapet Actiw Oy er valgt som teknisk leverandør av lagerløsningen. Administrerende direktør i Actiw, Reijo Viinonen, uttaler at utbyggingen blir både omfattende og krevende, særlig fordi Coca-Cola Drikker krever at dagens lager skal være i normal drift under ombyggingen.

- Løsningen som Coca-Cola Drikker AS har valgt er et "state of the art" helautomatisk lager som baserer seg på tredimensjonal håndtering av helpaller, og kravet om at den eksisterende bygningsmassen skal benyttes passer perfekt for vår teknologi. Dette er et av de mest omfattende automatlagerprosjektene vi har gjennomført noen sinne, og vi gleder oss til å gyve løs på denne spennende utfordringen sammen med Coca-Cola Drikker AS.

For å sikre mest mulig normal drift gjennom ombyggingsperioden leier Coca-Cola Drikker AS et stort tilleggslager på Brånås ved Skedsmo.