Cramo tar ”toppene” for Elkem

Elkem AS har inngått en landsdekkende avtale med Cramo AS om leie av maskiner og utstyr. Cramo skal levere alt som er nødvendig for å kunne gjennomføre revisjoner og vedlikehold og lasting og lossing ved Elkems seks produksjonssteder i hele Norge.

Adm. direktør Finn Løkken i Cramo AS til venstre og innkjøpsdirektør Per Arne Berggren i Elkem AS ser frem til et godt og effektivt samarbeid.

Adm. direktør Finn Løkken i Cramo AS til venstre og innkjøpsdirektør Per Arne Berggren i Elkem AS ser frem til et godt og effektivt samarbeid.

Publisert Oppdatert

- Vi er utrustet for å ta hånd om vår ordinære drift. For Elkem-konsernet er det nytt at vi inngår samarbeid med en leverandør av bygg- og anleggsmaskiner som kan bistå oss med å gjennomføre oppgaver ut over det normale, opplyser Tore H. Syversen i Elkem Konserninnkjøp.

- Valget falt på Cramo fordi de har en tilstedeværelse i landet som passer våre seks produksjonsanlegg. I avtalen ligger det også en intensjon om at Cramos avdelinger skal ha det utstyret som Elkem etterspør. Cramo er fleksible og løsningsorienterte, og de er gode på riktig pris, legger han til.

Innkjøpsdirektør Per Arne Berggren i Elkem AS understreker at Elkem ser store økonomiske fordeler av å eie minst mulig utstyr de trenger til kortere eller lengre perioder ut over normal virksomhet.

- Cramo er en bedrift som ønsker å utvike seg sammen med oss. Cramo leverte mye til Elkem Karbon i Kristiansand. Vi har gode referanser derfra og ønsker å satse videre på Cramo fra Salten i nord til Kristiansand i sør, sier innkjøpsdirektøren.

- Avtalen med Elkem er strategisk og viktig for oss, og en avtale vi har jobbet med over lengre tid. Cramo har som mål både i Norge og ellers i konsernet å gå tyngre inn i industrimarkedet. Det har historisk vært en tradisjon i industrikonsern å kjøpe og eie alt utstyr selv. Dette ønsker Cramo å gjøre noe med, og vil også fremover arbeide mer mot tilsvarende kunder. Potensialet er stort og passer meget godt inn i Cramos nye strategi, sier adm. direktør Finn Løkken i Cramo AS.

Bildetekst: Adm. direktør Finn Løkken i Cramo AS til venstre og innkjøpsdirektør Per Arne Berggren i Elkem AS ser frem til et godt og effektivt samarbeid.