23948sdkhjf

Denne fangeren skal fenge anleggsfolket

Synes du at denne FH´en likner FMX? Det er ikke tilfeldig.

Volvo Trucks utvider nå sitt Volvo FH-tilbud med en ny forsterket støtfanger.

Dette gjør lastebilen bedre egnet for miljøer der det er stor risiko for skader, sier Ricard Fritz, sjef for merkevaren Volvo Trucks.

Dermed frir man i første rekke til anleggkjøring og tømmertransportørene.

Volvo FH med forsterket støtfanger blir for første gang vist på Intermat-messen i Paris fra 20. til 25. april.

Samme prinsipp som for Volvo FMX

Den nye forsterkede støtfangeren for Volvo FH er laget ut fra samme prinsipper som fronten til Volvo FMX, som er bygget spesielt for krevende anleggsarbeid.

Hjørnene og kneplaten er laget av 3 mm tykt stål. Det faste fottrinnet over kneplaten er integrert i konstruksjonen.

I og med at støtfangeren er plassert høyere opp, får lastebilen en bedre frigangsvinkel foran – over 20 grader på biler med det ekstra høye anleggschassiset som ble introdusert på Volvo FH i 2014. Den sertifiserte tauekroken av støpejern, som tåler hele 36 tonn, tilbys nå som fabrikk-montert tilleggsutstyr.

Flyttet 132 millimeter frem

For at støtfangeren skal klare å ta de første sammenstøtene i tøffe miljøer, har den blitt utvidet med 132 millimeter forover. Den gir dermed god beskyttelse for blant annet frontlys og andre viktige deler.

- Volvo FH med forsterket støtfanger egner seg svært bra for de naturlig tøffere miljøene på blant annet byggeplasser eller ute i skogen. Den er også perfekt for tunge langtransporter på markeder med svært dårlige veiforhold, avslutter Ricard Fritz.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063