23948sdkhjf

Denne spesialhengeren losser horisontalt

Danske MTDK AS stilte med en Europanyhet på TRANSPORTmessa nylig. AMT dumpersemien ble utviklet for kunder som transporterer masse i forbindelse med bygging av ny T-bane i København.

Lav høyde i tunnelene og i byen gjorde tipping med vanlig dumpersemi umulig. MTDK tok utfordringen og bygde en dumpersemi med horisontal lossing.

Prinsippet er kort fortalt at et kraftig sylinder skyver frontveggen bakover slik at lasset dyttes av hengeren. I tillegg til at den ikke trenger plass i høyden, eliminerer man faren for velt under tipping av lass.

Dumperkassa er bygget i 6 mm Hardox 450 og kan i følge produsenten brukes til stort sett alle masser, også asfalt. Det kan også monteres en doseringsføler ved baklemmen, slik at man kan losse nøyaktig mengde i en asfalt- eller grusutlegger.

Lossetiden av et fullt lass, ca. 38 tonn, er i følge produsenten 2,5 min. Chassiset er bygget opp som en vanlig 4-akslet dumpersemi med tre BPW trommelbremser med faste aksler, samt en BPW svingbar aksel som fjerde aksel. I tillegg er det løft på første og fjerde aksel.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063