Designpris til Volvo

Volvo A40F rammestyrt dumper slo tusenvis av internasjonale produkter i en designkonkurranse.

Volvo A40F rammestyrt dumper slo tusenvis av internasjonale produkter i en designkonkurranse. Foto: © Volvo Construction Equipment.

Publisert Oppdatert

I konkurranse med tusenvis av produkter fra hele verden ble Volvos rammestyrte dumper A40F tildelt den høyeste utmerkelsen, "red dot", i en stor designkonkurranse.

"Red dot" er et internasjonal anerkjent kvalitetsmerke for fremragende design.

Den røde prikken (red dot) deles ut for banebrytende design og er toppremien for de beste produktene i 19 forskjellige kategorier. Totalt ble 4515 produkter fra designere og bedrifter fra 58 land vurdert.

Volvo A40F vant prisen i kategorien for biler, transport og nyttekjøretøy. Også i fjor mottok Volvo en utmerkelse. Den gang for hjullasteren L220G.

- Jeg snakker på vegne av hele selskapet når jeg sier vi er svært stolte over å vinne en slik en høyt respektert pris fra den største og mest anerkjente designkonkurransen i verden, sier Anders Larsson hos Volvo CE.

Designkonkurransen har pågått siden 1955 og i år vil mer enn 1000 gjester fra hele verden samles for å feire vinnerne 2. juli i Essen, Tyskland. Etter dette vil A40F bli stilt ut sammen med vinnerne i de andre kategoriene i "R ed Dot Design Museum" i minst ett år. Museet huser den største permanente utstillingen av moderne design fra hele verden.  ¿