- Dette valget bør bli et samferdselsvalg

- Dette valget bør bli et samferdselsvalg, sier Arne Aaberg, leder i Asfaltentreprenørenes Forening. Sammen med 15 andre organisasjoner har asfaltentreprenørene gått sammen om en kampanje som vil vare frem til Stortingsvalget i september.

Arne Aaberg, leder i Asfaltentreprenørenes Forbund,

Arne Aaberg, leder i Asfaltentreprenørenes Forbund,

Publisert Oppdatert

Kampanjen stiller i alt seks veikrav "fra folket", med hovedvekt på vedlikehold, sikkerhet og miljø og målet er at partiene skal konkretisere disse kravene i programformuleringer og i valgkampen.

Det er ikke første gang asfaltentreprenørene samarbeider med andre veiorganisasjoner. I 2007 var Asfaltentreprenørenes Forbund med på klimaløftet "Klimaveien", og i tiden etterpå er det jobbet mye med blant annet lavere energiforbruk. - Vi er halvveis til målet om en 10 prosent reduksjon frem til 2010, selv om finanskrisen har gitt oss nye utfordringer, sier Aaberg.

Asfaltentreprenørenes Forbund representerer 85 prosent av asfaltbransjen etter at også Mesta fra 1. januar ble medlem. Aaberg gleder seg over økningen i asfaltbudsjettene og mener at bransjen er klare til å ta et ekstra tak i år.