23948sdkhjf

Diesel-elektrisk betongpumpe

Også på årets Bauma er det mange som stiller ut maskiner med hybridløsninger. For tre år siden ble det rettet stor oppmerksomhet rundt maskiner med diesel-elektrisk drivlinje, men de fleste er fortsatt på prototypstadiet.

Tyske Schwing har utviklet en diesel-elektrisk betongpumpe som allerede er i produksjon og klar til levering til kunder. Betongpumpen kan velges å kjøres med vanlig dieseldrift eller kobles opp mot 400 volt for å kjøres elektrisk.

Bjørn Steinar Olsen hos den norske importøren Alpha Maskin, forteller at betongpumpen er ideell for bruk i for eksempel tunneler og i tettbebygde strøk. Pumpekapasiteten er 66 m3 pr. time ved elektrisk drift og 96 m3 pr. time når den er dieseldrevet. Maks høyde på den fireleddete bommen er 20 meter og under utfolding bygger den bare 3,85 meter i høyden.

Flere norske betongpumpeaktører var innom standen for å se på den nye hybridpumpen. Fra venstre på bilde ser vi Berge Stokkan, Frode Steen og Oddbjørn Eggen, alle tre fra Steen Betongpumping AS fra Levanger. Sittende på huk er Bjørn Steinar Olsen, Alpha Maskin AS.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.126