Donerer anleggsmaskiner til Haiti

JCB gir bort tre traktorgravere til hjelpearbeid i forbindelse med jordskjelvkatastrofen på Haiti.

Jcb

Jcb

Publisert Oppdatert

JCB, som regner seg som verdens tredje største produsent av anleggsmaskiner, gir bort maskiner verdt rundt 150.000 dollar, eller 864.000 kroner med dagens dollarkurs.

Det var JBCs toppsjef, Sir Anthony Bamford, som donerte gaven som svar på en appell fra hjelpeorganisasjoner om hjelp.

Håpet om å finne overlevende i ruinene svinner raskt. Men maskinene kommer godt med i det omfattende oppryddingsarbeidet.

Maskinene er gitt til amerikanske myndigheter som har tatt styringen i hjelpearbeidet på den karibiske øya, som ble rammet av et jordskjelv som målte 7,0 på Richters skala tirsdag 12. januar. - Omfanget av ødeleggelsene er ufattelige og det er hjerteskjærende å se de menneskelige lidelsene som følge av katastrofen. Det er helt klart mangel på utstyr på øya og jeg håper at vår gave, om den er liten, vil hjelpe på lidelsene og gjenoppbyggingen nå i den første perioden etter jordskjelvet.

Donasjonen følger i en rekke av andre JCB-donasjoner some er gitt i forbindelse med andre naturkatastrofer rundt om i verden. JCB ga seks traktorgravere etter jordskjelvet i Sechuan-provinsen i Kina i 2008 i tillegg til et team med medarbeidere fra JCBs fabrikk i Shanghai.

JCB donerte også maskiner for mer enn én million kroner til hjelp etter tsunamien i Asia i 2004. JCB sendte gravere både til Thailand, sør-India, Sri Lanka og Indonesia.

I 2008 donerte JCB en graver og en traktorgraver etter jordskjelvet på Sumatra i Indonesia.