Doosan satser tungt

Den sørkoreanske anleggsmaskinprodusenten Doosan Infracore Co har medelt at de satser på et joint venture-selskap sammen med Xuzhou Construction Machinery i Kina. Målet er å bygge dieselmotorer for anleggsmaskiner, lastebiler, busser og strømaggregater.

Doosan graver penger

Doosan graver penger

Publisert Oppdatert

De to selskapene skal investere 68 millioner Euro i en ny fabrikk som skal bygges i Jiangsu-provinsen. Operasjonen skal foregå i flere stadier. Allerede i 2011 regner man med at motorproduksjonen i den nye fabrikken kan starte. I starten er det snakk om en produksjonskapasitet på ca. 15.000 dieselmotorer. Neste trinn blir i 2013 da de regner med å produsere ca. 50.000 motorer årlig ved fabrikken.

I 2015 kommer Doosan Infracore til å produsere totalt 100.000 mellomstore- og store dieselmotorer, noe som plasserer dem blant verdens ti største motorprodusenter.

Det nye selskapet i Kina får navnet Xuzhou Xugong Dosan Engine Co Ltd.

Det skal bli spennende å se om motorene fra den nye fabrikken utelukkende vil bli brukt på det asiatiske markedet, eller om en og annen produsent i Europa også kommer til å ha en koreansk/kinesisk maskinist om bord i framtiden?