Drivex nye vikplog-serie slår salgsrekord

Engcon Norge presenterer i løpet av høsten flere produktnyheter i Drivex produktprogram fortraktorer og hjullastere.

Drivex¿ nye vikplog leveres i tre bredder. Her er den største VB4000 som er 400 cm.

Drivex¿ nye vikplog leveres i tre bredder. Her er den største VB4000 som er 400 cm.

Publisert Oppdatert
Diagonalbladet har fått en mer buet plogkropp.

Diagonalbladet har fått en mer buet plogkropp. Foto: Copyright (c) Tommy Andersson Photography

Den største nyheten er en helt ny vikplog som produseres i breddene 320, 370 og 400 cm. Modellene heter VB 3200, VB 3700 og VB 4000 og erstatter de gamle modellene i tilsvarende bredder.

I en melding fra Engcon nevnes blant fordelene med en ny vingtype som "kaster" snø ved ploging, en ny slitesko og hjulkonstruksjon som hentes fra Mählers nye snøploger. I tillegg er det mulighet til å montere hydrauliske snøstoppere på begge sider samt en kraftig snøføykbeskytter som tilvalg.

- Vi ser frem til å få presentere Drivex nye vikplog i Norge sier Thomas Børke, salgsansvarlig for Drivex & Mählers produkter hos Engcon Norge. Han forteller at vikplogen har satt salgsrekord i Sverige, og at over 500 stykker er solgt i løpet av høsten.

Drivex diagonalblad får en ny konstruksjon med buet plogkropp som bedre "ruller" snøen over brøytekanten, til motsetning til tidligere konstruksjoner med en rettere plogkropp. Det blir fortsatt samme muligheter til å velge mellom hjul eller slitesko samt snøstopper.

Også størrelsene følger samme opplegg som vikbladene da de nye diagonalbladene DB 3200, DB 3700 og DB 4000 leveres i størrelsene 320, 370 og 400 cm bredde.

Videre utvides Drivex produktprogram med bakmontert sandspreder for mindre hjullastere og jordbrukstraktorer.