Dyrsku’n – et naturlig møtepunkt

Tungt, Mascus, AnleggsMagasinet og Bruktnytt. Du møter oss alle på Dyrsku´n i Seljord fra 11.-13. september!

Klar for Dyrskun. Bak til venstre, Christian Os, Knut Viggen og Njål Hagen. Foran, fra venstre: Erik Rusten, Vigdis Kvalheim, Gry Fjelstad og Petter Vemo.

Klar for Dyrskun. Bak til venstre, Christian Os, Knut Viggen og Njål Hagen. Foran, fra venstre: Erik Rusten, Vigdis Kvalheim, Gry Fjelstad og Petter Vemo.

Publisert Oppdatert

I 2008 var vi på Dyrsku'n for første gang med egen stand. Det ga mersmak og selvsagt følger vi opp suksessen. Vi gleder oss til å møte leserne våre på stand nummer A114a!

Selveste Aasmund Olavsson Vinje holdt åpningstalen på Dyrsku'n i 1867, året etter at den første utstillingen så dagens lys. I fjor var det tidligere statsminister Kåre Willoch som fikk æren av å hilse folk fra hele landet velkommen.

I fjor var mer enn 66.000 besøkende innom og blir været noenlunde bra, kan det bli opp mot 70.000 i år.

Det er valgår i år, og årets utstilling vil nok ha sine politiske innslag også, men åpningstalen vil neppe inneholde mye valgflesk. Det er Arne Hjeltnes som skal åpne den 144. utstillingen fredag ettermiddag, med Åsmund Nordstoga som konferansier. Da blir det også utdelt Dyrskupriser og andre utmerkelser.

På lørdag blir det blant annet ordentlig bondebryllup og alle tre dager vartes det opp med salg av lokale matvarer.

Ingen krise?

485 utstillere var påmeldt før sommerferien. I fjor deltok 550 utstillere og det er ventet at årets utstillertall vil ligge på samme nivå.

Salgsmessa inkluderer også en rekke utstillere av maskiner og anleggsutstyr til bruk både på gården, på byggetomta og i anleggsgrøfta.

Maskinsalget etter 2. kvartal viser en nedgang i salget i forhold til i fjor, men landbruket har i liten grad blitt rammet av finanskrisen. Etter at sentralbanksjef Svein Gjedrem nærmest har avblåst krisen her hjemme, er det lov å håpe på et etterlengtet oppsving.

Et "must"

For AnleggsMagasinet har Dyrsku'n i flere år vært et arrangement vi bare har vært nødt til å ha med oss.

- AnleggsMagasinet og BruktNytt er gode og anerkjente produkter på papir med et opplag på henholdvis 22.500 og 21.000 eksemplarer hver. De aller fleste av disse er betalende abonnenter. AnleggsMagasinet fås også i løssalg på 1300 utsalgssteder over hele landet og er det eneste fagtidsskriftet i anleggsbransjen som fås kjøpt over disk, forteller salgsdirektør i Hjemmet Mortensen Fagmedia AS, Petter Vemo.

I tillegg til papirproduktene har det vært en betydelig satsing på elektroniske media de siste to-tre årene, ikke minst nettstedet vårt - tungt.no og markedsplassen Mascus.no.

Mascus-vekst

Mascus er en av Norges og Europas største markedsplasser for kjøp og salg av maskiner og kjøretøy med nesten 80.000 annonser hvorav over 17.000 brukte traktorer og landbruksmaskiner.

Mascus har i dag over 155 norske forhandlere som daglig benytter markedsplassen.

Mascus leverer alt fra vanlig annonsering på nett via skreddersydde løsninger for salg på firmaenes egne hjemmesider, markedsføringsmateriell klart for trykking, til intranet-løsninger for alt fra enkeltmannsforetak til globale konsern.

Redaksjonen vil være til stede under hele utstillingen. Vi tar gjerne imot små og store nyhetstips. Ring Njål på 917 93 407 eller Knut på 906 56 240.