23948sdkhjf

E18 Sørøst Nye veier:: E18 Langangen-Rugtvedt lyses ut som to kontrakter

Kontraktene er totalentrepriser basert på best value prinsippet

I E18-utbyggingsområdet er det en konkurranse som starter i høst.

Det skjer når konkurransegrunnlaget for utbygging av ny E18 Kjørholt-Rugtvedt, som inkluderer ny Grenlandsbru, sendes ut i november, skriver Nye Veier på sine sider.

Denne strekningen inngår i prosjektet E18 Langangen-Rugtvedt som igjen inngår i E18-utbyggingsområdet som strekker seg fra Langangen i Telemark til Grimstad i Aust-Agder.

To totalentrepriser

Utbyggingen av den 16,5 km lange strekningen E18 Langangen-Rugtvedt, som består av flere bruer og tunneler, vil bli delt opp i to kontrakter. Kontraktene er totalentrepriser basert på NS8407. Anskaffelsen vil skje etter Best Value Procurement-metoden.

E18 Kjørholt-Rugtvedt

-Vi har valgt å dele utbyggingen av strekningen E18 Langangen-Rugtvedt i to kontrakter. I november legger vi ut konkurransegrunnlaget for E18 Kjørholt-Rugtvedt. Her inngår både komplettering av ferdig utsprengte tunneler og bygging av ny Grenlandsbru. Vi mener dette er et spennende prosjekt og håper på seriøse og kompetente tilbydere i konkurransen, sier Magne Ramlo, prosjektdirektør i Nye Veier for E18 Langangen-Grimstad.

Planforslaget for prosjektet E18 Langangen-Rugtvedt er oversendt Porsgrunn og Bamble kommuner til videre politiske behandling. Planforslaget har vært til førstegangsbehandling i Porsgrunn kommune og endelig vedtak er ikke fattet.

E18 Langangen-Kjørholt

Konkurransegrunnlaget for den andre delstrekningen E18 Langangen-Kjørholt skal etter planen sendes ut i løpet av første kvartal 2019.

I slutten av august ble de rehabiliterte Kjørholt og Bamble tunneler gjenåpnet. I dette prosjektet inngikk også sprengning av nye parallelle tunnelløp. Det er dermed klargjort for fullføring av utbygging av firefelts vei gjennom Telemark og videre sørover.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094