23948sdkhjf

ZX135US-6 signert Nasta Spesialproduksjon

En «Nasta-spesial» til Sørheim Maskin fikk oppmerksomhet på MEFA 2017

I tillegg til blant en ZX85US jernbanemaskin og en ZX300LC solgt til Trond Fjell Maskin, en ZW180 til Ole P. Bakken AS og en ZX225USR til Solberg Maskin AS, var det nok Sørheim Maskin AS sin nyeste anskaffelse som fikk øynebrynene til å heve seg på flere.

Nasta spesial

Det er Trond Viktor Meland, selger for Nasta i Nord-Trøndelag og Nordland som har stått for salget og selve maskinen er tydelig preget av den etter hvert berømte Nasta Spesialproduksjon.

Hele loddet er blitt fjernet på en ny ZX135US-6 og maskinen forlenget for å få plass til en 24-tonnmeters Hiab XS224. Kranen som når 24 meters høyde har mannskapskurv og fungerer som motvekten til maskinen, i tillegg har den støttebein.

Mange jobber for NTE

Sørheim Maskin driver blant annet med kraftlinjeutbygging og vedlikehold. Nå blir det maskinfører Einar Sørheim som skal føre den nye spesialmaskinen. Maskinentreprenøren holder til i Levanger kommune og har eksistert siden 50-tallet. Det begynte i det små med utbygginger for NTE (Nord-Trøndelag Elektrisitetsverk) på slutten av 50- og begynnelsen av 60-tallet. Dette samarbeidet fortsetter den dag i dag, noe som er med å forklare den nye investeringen i denne spesialmaskinen.

Veldig bra marked

Salgssjef Lars Engmark forklarer oss hvor godt salget er for tiden.

– Vi solgte 510 nye maskiner i fjor og det ligger an til 25 prosents økning om det fortsetter som nå, sier han.

AnleggsMagasinet har hørt noe av det samme fra flere av de store maskinimportørene, at det ligger an til nok et rekordår om nivået holder seg.

To nye selgere

Nasta har nå styrket organisasjonen med to nye selgere, Tom Ola Bjerkestuen (fra Norsk Scania) og Roar Aaserud (fra Hæhre og Nordby Maskin).

Engmark håper på bedre tilgang til industrikundene, nå med Terex Fuchs-maskinene gjennom kjøpet på 50,1 % av aksjene i Kiesel Skandinavia AS. Han forklarer at det vil bli dratt gjensidig nytte for begge organisasjonene, prosessen starter etter sommeren. Nå er ny klargjøringshall ferdig i Larvik, det gir økt kapasitet for nye maskiner, men det frigir også plass og vilkår for brukt- og spesialproduksjonen.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078