Engcon med komplett B-serie

Engcons tiltrotatorer har fått en skikkelig oppgradering med den nye B-serien. En ny og kraftigere konstruksjon skal gi tiltrotatorene enda lengre levetid og nye praktiske alternativ for brukeren.

Encon tiltrotator

Encon tiltrotator

Publisert Oppdatert

I løpet av forsommeren skal samtlige B-modeller være i produksjon og i salg.-Oppgraderingen har foregått i drøyt ett år, og inkluderer også en rekke tøffe tester både i fabrikk og ute i felt, sier Fredrik Jonsson, konstruksjonsansvarlig hos Engcon.

Den nye B-serien består av fem modeller fra EC02B till EC20B. Den første, EC05B, ble introdusert allerede for drøyt ett år siden. Det var en helt ny modell for gravemaskiner i vektklassen 3-7 tonn. Deretter kom den minste tiltrotatoren, EC02B, som etter oppgraderingen kan benyttes på gravemaskiner opp till 3,5 tonn, mot tidligere maks tre tonn.

De øvrige tre modellene i B-serien - EC10B, EC15B och EC20B - er alle nå klare for lansering. Det er ventet at produksjonen av disse modellene skal starte på forsommeren.

Samtlige av disse tiltrotatorene kan benyttes av maskiner som veier to tonn mer, takket være en ny og forsterket konsuksjon på en rekke punkter, blant annet en kraftigere senterring. For eksempel kan EC20B benyttes av gravemaskiner opp til 24 tonn mot tidligere maks 22 ton.

- De ulike modellene overlapper hverandre mer på vekt og det skaper nye muligheter for brukeren. En kunde som benytter tiltrotatoren på tungt arbeid, litt på grensen av hva den skal klare, kan nå enkelt skifte over til en større modell. Jobber man for eksempel med en gravemaskin med lang stikke kan man istedet bytte om til en mindre model og likevel få jobben gjort problemfritt, sier Fredrik Jonsson.

Den nye B-serien vises på årets Maskin Expo på Barkaby Flygfält utenfor Stockholm i slutten av mai.