Engcon ser konjunkturbrudd

Den svenske utstyrsprodusenten Engcon skal satse hardere på de utenlandske markedene.

engcon rotortilt gravemaskin anlegg håndmann

engcon rotortilt gravemaskin anlegg håndmann

Publisert Oppdatert

Pressemeldingen fra Engcon forsterker inntrykket av at svenskene nå ser fremover etter et par tøffe år for konsernet, som så sent som i fjor oppnådde gasellestatus for 10. året på rad i Dagens Industris gasellekåring - forøvrig en kåring som Dagens Næringsliv her i Norge har kopiert og overført til norske forhold.

Engcon måtte gjennom en hard omstillingsperiode, med blant annet en kraftig nedbemanning og en total gjennomgang av hele konsernet for å omstille seg til lavkonjunkturen.

Nå virker det som om situasjonen er blitt noe lettere og ifølge Engcon-eier, Stig Engström, er det igjen tid for å øke aktiviteten og da særlig på makedene utenfor Sverige. - Vi ser et tydelig brudd i konjunkturtrenden, og vi begynner også å få mer aksept for konseptet tiltrotatorer utenfor Sveriges grenser, mener Stig Engström.

Markedsføring

Engcon skal nå samordne utenlandssatsingen og øke markedsføringen i alle land selskapet nå opererer i. Konsernansvarlig for Engcons totale markedsføring blir tidligere adm. direktør i engcon Sweden AB, Sten Strömgren. - Jeg ser på dette som en virkelig utfordring og starter med å se på våre egne selskapers markedsføring, sier Sten Strömgren i en pressemelding fra selskapet.

Foruten selskapets egne salgsapparat i Sverige, Finland, England, Tyskland, Frankrike og Danmark, skal også selskapets importører i andre land, som Norge, få støtte i sin markedsføring av engcons, Drivex og Mählers produkter, som er en del av selskapets produktrekke.

Uddeholm

I Norge er det Uddeholm som er importør av Engcons portefølje, som omfatter blant annet selskapets velkjente tiltrotorer, eller roterende "håndledd" for gravemaskiner, skuffer, samt utstyr til veivedlikehold for både anleggsmaskiner, lastebiler og traktorer. Tidligere i år markerte den norske importøren en større satsing mot blant annet anleggs- og veimarkedet, noe vi også skrev om i AnleggsMagasinet

Fra 16. august overtar Lars Rönnestrand som adm. direktør for engcon Sweden AB.