Entreprenøren James Bond?

Når James Bond sitter bak spakene, regner vi med å se graverende eksempler på hvordan man kan håndtere en Cat på måter som neppe er beskrevet i noen brukermanual.

I Skyfall vises en Cat 320D L.

I Skyfall vises en Cat 320D L.

Publisert Oppdatert
Filmen har premiere i London 23. oktober og vil vises i Norge 26. oktober.

Filmen har premiere i London 23. oktober og vil vises i Norge 26. oktober.

Det er ikke mer enn en drøy uke til den nye James Bond-filmen "Skyfall" har premiere.

I denne filmen har to merkenavn - James Bond og Caterpillar Inc - gått sammen om en actionfylt sekvens som James Bond-filmene er så kjent for.

James Bond, spilt av David Craig, opererer en Cat gravemaskin, selvsagt slik bare den britiske Secret Service agenten er i stand til å gjøre, nemlig på et tog i dundrende fart langs skinnene gjennom det tyrkiske landskapet...

I Skyfall vises en Cat 320D L, men ikke bare en standard 320D L. Hytta måtte flyttes over på andre siden etter forespøsel fra EON Productions - produksjonsselskapet til James Bond.

Dette måtte gjøres pga lokasjonen av opptakene og samhandlingen mellom skuespillerne. Det var ingen enkel jobb å flytte førerhytta over på høyre side, mest pga elektronikken og hydraulikken. Til slutt ble to Cat 320DL produsert ved Caterpillars fabrikk i Akasji, Japan, dedikert til Skyfall-produksjonen.

Den tyrkiske forhandleren, Borusan Makina, har også bidratt med ekspertise og service på maskiner og utstyr som generatorsett, skidstyrte lastere og minigravere, under innspillingen av filmen.

Dette er ikke første gang Cat maskiner er med i James Bond. Sist var i «The World is not Enough» i 1999.

Det hele er meldt fra Pon i en hemmelig pressemelding som umiddelbart gikk opp i røyk etter at den var lest av redaksjonen.

Den 23. filmen om agenten har premiere i London 23. oktober og vil vises i Norge 26. oktober. Filmtrailer er å finne på siden www.007.com/videos

Det var ingen enkel jobb å flytte førerhytta over på høyre side, mest pga elektronikken og hydraulikken.

Det var ingen enkel jobb å flytte førerhytta over på høyre side, mest pga elektronikken og hydraulikken.