– Et anleggsdekk for bedre miljø

MICHELIN XADN+ er et nytt dekk for midjestyrte dumpere som presenteres på Intermat-messen i Paris. Dekket kommer på markedet i løpet av sommeren i dimensjonen 29.5 R 25.

Publisert Oppdatert
Dekknyheten MICHELIN XADN+ erstatter det nåværende XADN-dekket som ble introdusert i 1996.

Dekknyheten MICHELIN XADN+ erstatter det nåværende XADN-dekket som ble introdusert i 1996.

- MICHELIN XADN+ er et godt eksempel på at vi arbeider for å minske miljøpåvirkningen under dekkproduksjonen, sier Arne Sköldén, markedssjef for industridekk i Michelin Nordic.

Dekkene er utviklet med en avansert teknikk som reduserer mengden av råmaterialer med 14 kg sammenlignet med forgjengeren. Lavere materialbruk i produksjonsprosessen innebærer dessuten redusert påvirkning på gjenvinningssystemet.

Midjestyrte dumpere brukes til grunnarbeider, ved motorveianlegg, jernbanearbeid, damanlegg og andre infrastrukturprosjekter. Ikke minst skyldes det deres allsidighet og evne til å tilpasse seg alle typer terreng.

Flytbare arbeidsplasser karakteriseres av at arbeidsforholdene kan variere mye fra ett sted til et annet, og rett som det er også innenfor samme anlegg. Maskinene må kunne manøvrere på mykt og ujevnt underlag, derfor bruker man midjestyrte dumpere som er konstruert for ekstremt god framkommelighet på ubelagt vei.