23948sdkhjf

E39 Svegatjørn - rådal:: Blir Norges største elektrokontrakt knyttet til veiarbeid

Magnus M.Thunestvedt AS i Bergen og ABB AS i Asker signerte elektrokontrakt på 382 millioner kroner

Oppdraget gjelder bygging av alle elektroniske anlegg, styring, regulering og overvåking for hele E39 Svegatjørn - Rådal.

Over 400 kamera

Kontrakten inneholder ikke mindre enn 125 km med el-kabler, 100 km med fibernett, 5.330 lysarmaturer og 1.150 ledelys i tunnel. Dessuten blir det 550 opplyste skilt, over 400 kamera, 260 nødtelefoner og over 100 ventilasjonsvifter.

Arbeidet vil sannsynligvis starte i Skogafjellstunnelen i Os, der entreprenøren er kommet lengst med innredningen av de to tunneløpene.

Hos byfogden og i retten

Arbeidet skal utføres av arbeidsfelleskapet Magnus M.Thunestvedt AS i Bergen og ABB AS i Asker.

Konkurrenten Bravida klaget på kåringen, og gigantkontrakten havnet til slutt i rettssystemet. Nå har Oslo byfogdembete avgjort saken.

Tilbudsåpnignen var for ett år siden. Siden har saken vært oppe to ganger i Oslo byfogdombud, før Statens vegvesen nylig vant fram i retten, og kunne signere kontrakt i 06.09.2018.

– Staten vant fram med sin sak og vi inngikk kontrakt med arbeidsfellesskapet Magnus M. Thunestvedt AS / ABB AS om gjennomføring av det som, så vidt vi vet, blir Norges største elektrokontrakt knyttet til veiarbeid, opplyser prosjektleder Sverre Ottesen i Statens vegvesen til Bygdanytt.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.095