Etterlengtet asfalt

Det asfalteres som bare det i Østfold. Statens vegvesen asfalterer riks- og fylkesveger i Østfold for 125 millioner kroner dette året. Det er også stor aktivitet på det kommunale plan. Vi besøkte et asfaltlag på jobb for Sarpsborg Kommune.

Asfalt vedlikehold vei anlegg generell

Asfalt vedlikehold vei anlegg generell

Publisert Oppdatert

Årets asfaltbudsjett er rekordstort. Ekstramidlene fra Regjeringens tiltakspakke gjør at mange strekninger får nytt dekke i fylket. Omtrent 245 kilometer får dermed nytt og tryggere dekke. I tillegg gjør kommunene et løft på det lokale plan, småveiene rundt omkring i boligfelt og byene er også i dårlig forfatning og trenger sårt et nytt dekke.

Laget til Magne

Anleggsmagasinet tok en tur utenfor Sarpsborg for å "glane" litt på et arbeidslag fra Kolo Veidekke. Laget på fire manglet femtemann som angivelig var slått ut av svineinfluensaen denne dagen. Humøret var likevel bra, denne dagen var det et lite oppdrag i sentrum før turen gikk ut til Geminiveien på Haflundsøy. Endelig skulle nabolaget få et nytt og etterlengtet dekke.

Vi har jobbet på oppdrag for Sarpsborg kommune en god del nå, og det blir vel mere. Laget til Magne Kallebakken er et av seks lag fra Kolo Veidekke som har Østfold som sin arena. Det blir en del jobber i indre Østfold også, mange mellomstore og små jobber som denne med en del håndarbeid. Men det må til for at det skal bli bra slår han fast.

Smilende naboer

Flere smilende naboer kom ut for å se på at de endelig fikk en skikkelig vei til eiendommene sine. En av de kommenterte at det hadde gått 25 år siden dekket ble lagt. Ingen tvil om at dette er nødvendig, veien er i dårlig forfatning med mye hull og manglende asfalt her og der.

Tvillingbrødrene Øivind og Roger Sandvik jobber effektivt og smiler og ler. De sørger for at Thomas Karlsen har nok å gjøre på valsen. Laget jobber flittig og de to bilene må snart kjøre for å hente nye lass. Det blir en liten pause i sola

Det er mye jobb i å få et godt dekke, bare det å sørge for riktig fall utgjør en del arbeid. Også blir det en del asfaltering helt inn til veggene på garasjer og hus forklarer Magne. Men utleggeren med Roger bak spakene er et effektivt verktøy og undertegnede kan se smilene naboer som bemerker det samme. Det er umulig å si hvor mange kilometer vi har lagt i det siste kommenterer han, det er ikke som på store landeveier hvor det bare er maskinkjøring. Her går det ofte mye tid på få meter for å få lagt opp mot innkjørsler og opp mot carporter. Det tar den tiden det tar, hvis ikke blir det ikke bra slår Magne fast. Så langt er han godt fornøyd med dagens innsats.